Kurvinen mukaan MM-sarjaan

Teksti
Kuva
Roberto Tomba
Flat Trackin MM-sarja ajetaan lokakuussa ja suomalaisista sarjassa mukana nähdään Lasse Kurvinen

Maailmanlaajuiden Covid-19 pandemia aiheuttaa huolta ihmisissä, ruhjoo yrityksiä ja on väkisin vaikuttanut urheilijoidenkin kilpailemiseen. Pandemia näyttää jatkuvan, mutta kaikesta huolimatta kesällä on alkanut kilpailutoiminta moottoriurheilun parissa rajoituksien keskellä.

Flat track maailmanmestaruussarjan kilpailukalenteria on muutettu useaan otteeseen ja Ranskan finaali 2 peruttiin syyskuulta. FIM laatimassa uudessa kilpailukalenterissa kilpailut ovat pysyneet Tsekissä, Saksassa ja Italiassa, finaalien järjestys on vain muuttunut. Sarja alkaa lokakuun 3. päivä Tsekeistä ja jatkuu 17.10. Saksassa. Kausi saadaan päätökseen 24.10. Italiassa.

Motocross toimii kisatuntuman hakemissa ja kuntoharjoitteluna

Lasse Kurvinen kilpaili alkuvuodesta jääradalla, jossa ainoassa SM-kilpailussa erinomainen aika-ajovauhti kariutui kaatumiseen kolmannelta sijalta ensimmäisellä kierroksella. Kesällä harjoittelu on painottunut satunnaiseen motocrossin ajamiseen ja kilpaileminen on ollut vähäistä. 35-44 vuotiaiden motocrossveteraanien kilpailuissa Lasse ajoi Karkkilassa kolmanneksi ja Imatralla sijoitus oli 7. Motocross kauden päätteeksi Heinolan moottorikerhoa edustava Kurvinen ajoi ns.kotikisassa veteraanien joukkuemotocrossissa eräsijat 4 ja 3.

Flat track kaudelle selkeä tavoite

Viime kauden lopussa Lassen kova suoritus Italian Misanon osakilpailussa auttoi kauteen valmistautumisessa uusien Italian kontaktien johdosta. Kalustoa on kehitetty uusien osien kautta jääradalla ja kesän aikana flat track radoilla. Flat trackin parissa harjoittelu alkoi vasta kesäkuussa. Alkukaudesta DTRA liiton euroopan mestaruussarja siirrettiin ensi vuoteen ja eri maiden mestaruusosakilpailut joita oli suunniteltu kilpailureissujen yhteyteen kariutuivat yksi kerrallaan. FIM flat track maailmanmestaruussarjan kalenteri vahvistui elokuussa ja MM-kilpailut ajetaan tänä vuonna lyhyillä radoilla niin harjoitteluradat Suomessa valikoituivat Kotkaan, Hyvinkäälle sekä Tampereelle. Kova vauhtisella Heinolan maaradalla on käyty muutaman kerran nauttimassa adrenaliinipiikistä. Kilpailuradat ovat tosin täysin erilaisia pinnaltaan, esimerkiksi Tsekin Pardubicen rata on kuin betonia.

Lasse lähtee yhdessä mekaanikkokuvaajan Jukka-Pekka Purtilon kanssa reissuun 30.9. keskiviikkona ja ensimmäinen kilpailu ajetaan Tsekissä 3.10. Lyhyestä flat track kilpailukokemuksesta huolimatta tavoitteena on saada kaikista osakilpailuista ehjä suoritus karsintaeristä lähtien ja finaalipaikka eturivistä, josta ajetaan oma paras suoritus. Kolmen kilpailun jälkeen nähdään sarjatulos maailmanmestaruussarjassa. Kaudella 2018 Lasse oli yhdeksäs ja viime kaudella kahdeksas, paras kilpailutulos on toinen sija viimekauden Italian päätöskilpailusta. MM-sarjaan on valittu 32 kuljettajaa, joista Tsekin kisaan osallistuu 30 kuskia. Jokaiseen kilpailuun yksi kuljettaja saa villinkortin paikan.

Suosikkina kauteen lähtee kuusinkertainen mestari Francesco Checchini, joka on voittanut molemmat ajetut Italian mestaruusosakilpailut tällä kaudella ja DTRA liiton Euroopanmestaruussarjasta on tullut sarjaan kovia haastajia. Kuljettajia on 11 maasta, joista kaukaisimmat kuljettajat saapuvat Brasiliasta, Argentiinasta ja Japanista.

Yhteistyökumppaneita Koronasta huolimatta

LK-racing on solminut edelliskausien tapaan yhteistyösopimuksia ja vaikka Korona pakottaa suhteuttamaan yhteistyötä vallitsevaan tilanteeseen niin Lasse kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita. Todetaankin positiivisesti, että ”Toivottavasti näemme kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa ensi talvena moottoriurheilun talvitapahtumassa raikkaassa pakkassäässä ilman viruksia!”. Yhteistyökumppanit tuodaan esille sosiaalisen median linkkien kautta sekä henkilökohtaisien tiedotteiden kautta.

Taustajoukoissa Lassella häärii jälleen moottorien parissa Pekka Veräväinen, iskunvaimentimien säädöt käydään läpi MP-racing Ari Nurmelan kanssa ja taustatukena iskunvaimennin, renkaiden osalta Alessandro Cardinale Italiasta. 

MM-kilpailuista laitetaan tietoa ennen kilpailupäivää mahdollisista LIVE-stream linkeistä ja seuratkaahan tuloksia instagramista kurvinenlasse365 ja LK-racing Polaria, facebookista LK-racing Polaria sekä virallisilta internetistä FIM flat track sivustolta.

Tsekin Pardubicessa monta suomalaista

Tsekissä ajetaan speedway U21-maailmanmestaruusfinaali perjantaina ja lauantaina, jossa mukana Nicce Säyriö. Lauantaina ajetaan flat trackin ensimmäinen MM-finaali, kisassa kaksi suomalaista Lasse Kurvinen sekä Mikko Koskinen. Sunnuntaina ajetaan speedwayn Tsekin kultainen kypärä, jossa sladittaa Tero Aarnio.