Kuopion ensimmäinen päivä takana

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MX-liigan toinen osakilpailu ajetaan Kuopiossa. Lauantaina radalle pääsivät veteraanien Suomen Cup -luokkien lisäksi kansallisten luokkien kilpailijat.

Kuopion Moottorikerho isännöi Heinjoen radalla ajettavaa MX-liigan toista osakilpailua. Lauantaina pääosassa olivat veteraaniluokkien kilpailijat. Luokkia oli yhteensä viisi, ja kaikki luokat ajoivat kisansa samassa lähdössä.

MXV40-luokassa Matti Korkeamäki vei nimiinsä molemmat erät ja oli näin päivän ykkönen. Toni Berg ajoi kaksi kakkossijaa sijoittuen toiseksi. Juha Koppala sijoittui kolmanneksi toisen erän kolmossijansa ansiosta.

MXV45-luokan molemmissa erissä maaliin tultiin järjestyksessä Alexander Wiik, Jarno Mattila ja Teppo Kauppinen. Tämä oli luonnollisesti järjestys myös podiumilla.

MXV50-luokassa Lari Lehtiö ajoi päivän voittoon kahdella erävoitolla. Kimmo Sten oli molemmissa erissä toinen ja päivän kakkonen. Kolmossija kirjattiin Tomi Lindholmille. Hän oli kolmas kummassakin erässä.

MXV55-luokkaa dominoi Matti Sipilä ajamalla voittoon molemmissa erissä. Kari Back ja Juuso Lintonen päätyivät tasapisteisiin kummankin ajaessa kerran toiseksi ja kerran kolmanneksi. Päivän kakkonen oli Back. Lintonen joutui tyytymään kolmossijaan.

MXV60-luokassa Pasi Virtanen ja Antti Paasonen jakoivat erävoitot. Koska Virtanen voitti toisen erän, oli hän päivän ykkönen. Paasonen kuittasi kakkossijan ja kolmanneksi sijoittui Kari Hassinen. Hän oli myös molemmissa erissä kolmas. 

Kansalliset luokat

Mukana olivat myös kansalliset luokat. Junioriluokkia oli kolme, senioriluokkia kaksi ja lisäksi MX Open -luokka.

MX50-luokassa ei Peetu Salokoski antanut kilpakumppaneilleen mitään mahdollisuuksia, vaan voitti molemmat erät lähes näytöstyyliin. Oliver Asikainen ajoi molemmissa erissä toiseksi ja oli näin päivän kakkonen. Kenny Packalen ja Teo Kauppinen ajoivat kumpikin eräsijat 3 ja 4, mutta Packalen oli päivän kolmonen oltuaan toisessa erässä kolmas.

MX65-luokan ensimmäinen erä kirjattiin Mikke Lindströmille. Toisena maaliin ajoi Aaron Koivula ja kolmantena Aapo Ylimäki. Toista erää mentiin samassa järjestyksessä, kunnes kärjessä ajanut Lindström joutui erän lopulla keskeyttämään. Näin erän ja päivän voittoon ajoi Koivula. Erän ja päivän kakkonen oli Ylimäki. Kolmantena ruutulipulle ajoi Aleksi Isoluoma. Hän oli avauserän neljäs ja sijoittui kokonaispisteissä kolmanneksi.

MX85A- ja MX85B -luokat ajoivat samassa erässä. Kahden kilpailijan A-luokassa molemmat voittivat yhden erän, mutta päivän voittaja oli Anton Agge. Valtteri Vilen oli päivän kakkonen.. 

B-luokassa voittajaksi ajoi eräsijoilla yksi ja neljä Atte Laine. Onni Peuranen sijoittui toiseksi oltuaan avauserässä toinen ja toisessa erässä kolmas. Kolmantena podiumille nousi Rossi Halen. Hän ajoi ensimmäisessä erässä viidenneksi, mutta voitti toisen erän.

Senioriluokat MXS30 ja MXS35 sekä MX Open luokka ajoivat samassa erässä päättäen Kuopion lauantaipäivän.

MXS30-luokassa Tommi Mäkinen ja Rene Rannikko jakoivat erävoitot ja kakkossijat. Voiton otti Mäkinen ja Rannikko oli toinen. Henri Jaakola oli molempien erien kolmas, samoin lopputuloksissa.

MXS35-luokan voittoon ajoi eräsijoilla yksi ja neljä Eemi Mutikainen. Kakkossija kirjattiin Kasperi Helikivelle eräsijoilla kolme ja kaksi. Harri Ylivillamo ajoi eräsijat 2 ja 3 sijoittuen kolmanneksi.

MX Open -luokassa voittoon ajoi Pekka Nissinen. Hän voitti avauserän ja oli toisessa erässä kakkonen. Jasper Laine ajoi eräsijat kaksi ja kolme. Se oikeutti podiumin kakkospaikkaan. Jere Rönkkö ajoi avauserässä vain neljä kierrosta, mutta se toi kahdeksannen sijan. Kun toinen erä päättyi Rönkön voittoon, se nosti hänet lopputuloksissa kolmanneksi.

Kilpailut Kuopiossa jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat MX-liigan kisaerät luokissa MX50, MX65 ja MX85. Päivän ainoat SM-pisteet jaetaan puolestaan nuorten luokassa.   

Täydelliset tulokset.