Kunnakselle MM-hopeaa

Kert Varik ja Lari Kunnas ottivat MM-hopeaa kauden päätteeksi.
Kuva
WSC Sidecarcross
Lari Kunnas otti sivuvaunumotocrossin MM-hopeaa tänään parinsa Kert Varikin kanssa.

Sivuvaunumotocrossin MM-sarja saatiin päätökseen tänään Saksassa. Suomalaisittain ja virolaisittain tilanne oli ennakkoon todella jännittävä, sillä Kert Varik ja Lari Kunnas johtivat sarjaa viiden pisteen turvin ennen kauden päätöstä. Toisena sarjassa oli pari Etienne Bax ja Ondrej Cermak

Kauden viimeinen osakilpailu kaasuteltiin Rudersbergissä, Saksassa. Sääolot muokkasivat kilpailuviikonlopusta hankalan järjestäjille, sillä kovat sateet tekivät radasta mahdottoman ajaa lauantain ensimmäisissä karsinnoissa. Järjestäjät muuttivat kuitenkin rataa ja näin ollen karsintaerät pystyttiin lopulta viemään läpi.

Sunnuntain ensimmäisessä erässä Bax/Cermak osoittivat ylivoimaista vauhtia ja ajoivat selvään erävoittoon. Sen sijaan Varik/Kunnas ei päässyt aivan parhaaseen mahdolliseen vauhtiin ja he ajoivat erässä kolmanneksi. Tämä tarkoitti sitä, että Bax/Cermak ja Varik/Kunnas olivat tasapisteissä ennen kauden viimeistä kisaerää.

Viimeisen erän startti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla kummaltakaan parilta, Baxin ohjaaman ajokin ollessa kolmantena ja Varikin puolestaan kuudentena. Erän edetessä Bax/Cermak nousivat toiseksi ja hetken kuluttua Varik/Kunnas ottivat kolmannen sijan haltuunsa, mutta parien ero oli jo lähes kymmenen pistettä. Erän lopussa Varik/Kunnas menettivät yhden sijan ja ajoivat maaliin neljäntenä. Kun Bax/Cermak tulivat varmasti maaliin kakkosena, kruunattiin heidät maailmanmestareiksi neljän pisteen turvin. Varik/Kunnas ajoivat MM-hopealle, Marvin Vanluchenen ja Robbie Baxin ottaessa MM-pronssin.

Alla MM-loppupisteet.