Kullas ajoi Head 2 Head-kisan voittoon

Teksti
Kuva
Antti Peltola
Harri Kullas näytti vauhtiaan nappaamalla voiton Head 2 Head-kilpailussa. Finaalissa kaatui Tanskan Mathias Jörgensen tiukan kamppailun jälkeen.

Head 2 Head-kilpailu käytiin kahdeksan aika-ajojen nopeimman kuljettajan kesken. Runsaslukuinen kotiyleisö sai heti ensimmäisessä parissa jännitettävää, kun puomin taakse asettui Jere Haavisto. Viereensä Haavisto sai Mathias Jörgensenin, jonka startti onnistui kaksikosta paremmin. Lopun erää Haavisto yritti tiukasti ohittaa Jörgenseniä, mutta tanskalainen piti pintansa ja eteni jatkoon. Toisena parina radalla ryntäsi espanjalainen Jorge Zaragoza ja amerikkalainen Luke Neese. Stark Varkia käskevä Zaragoza nappasi startin nimiinsä eikä luopunut kärkipaikastaan, vaan ajoi selvään parivoittoon.

Kolmannessa parissa Harri Kullas kohtasi jenkki Chase Marqueirin. Kullas kiihdytti kaksikosta paremmin ja ennätti ensimmäiseen mutkaan keulilla. Kullas ei antanut Marquerilla mahdollisuuksia vaan ajoi suvereeniin voittoon.

Viimeisenä alkuerä puomille asettuivat espanjalainen Joan Cros sekä amerikkalainen Cade Clason. Lähdön vei nimiinsä Cros, mutta kaksikko osui yhteen juuri ennen maalihuppyriä. Tämän seurauksena Clason nappasi kärkipaikan. Tiukasta yrityksestä huolimatta Cross ei löytänyt ohituspaikkaa, joten Clason ajoi voittoon. Erän jälkeen Clasonin suoritus kuitenkin hylättiin sillä hän todennäköisesti oikaisi radalta kontaktitilanteessa. Näin Cros pääsikin kaksikosta jatkoon. 

Ensimmäisessä välierässä vastakkain asettuivat Jörgensen sekä Zaragoza. Lähtö oli erittäin tasainen ja kärkipaikka vaihtui ensimmäisissä mutkissa muutamaan kertaan. Zaragoza oli menettää pyöränsä hallinnan rytmisuoralla jolloin Jörgensen pääsi muutaman pyörän mitan edelle. Pattisuoran jälkeen Zaragoza teki vielä viimeisen iskuyrityksen, mutta kaatui ja näin ollen Jörgensen nappasi paikan finaalista. Toisessa välierässä Kullas sai vastaansa Crosin. Kullas otti startin nimiinsä ja paineli selkeään parivoittoon. Finaalissa vastakkain siis Kullas ja Jörgensen.

Kullas näytti aluksi ottavan startin selvästi nimiinsä, mutta Jörgensen jätti jarrutuksen aivan viime tippaan ja osui hieman Kullakseen, joka horjahti. Muuta Jörgensen ei tarvinnut ja nappasi kärkipaikan itselleen. Kotiyleisön hurjasti kannustaessa Kullas lähti takaa-ajoon. Rytmisuoralla Kullas valitsi sisälinjan ja puristi väkisin Jörgensenin rinnalle. Jarrutuksessa Kullas piti sisälinjan eikä antanut Jörgensenille mahdollisuuksia. Kun seuraava rytmisuora ja pattisuorakin onnistuivat Kullakselta nappiin ajoi hän ruutulipulle ensimmäisenä.

Kilpailut Tampereen messukeskuksessa jatkuvat Motopalvelu SX2- ja SX1-luokkien finaaleilla.