Kullaksen AMA-matka ei toteudu

Harri Kullasta ei nähdä viikonloppuna Amerikan mestaruussarjassa.
Kuva
MX Nations UK
Harri Kullas ei ennakkosuunnitelmistaan huolimatta osallistu motocrossin Amerikan mestaruussarjan toiseen osakilpailuun ensi viikolla.

Iso-Britannian mestaruussarjoissa tänä vuonna päätyökseen kilpailevan Kullaksen suunnitelmat olivat jo pitkällä AMA-motocrossin osakilpailuun osallistumisen suhteen. Hänen piti olla ensimmäistä kertaa urallaan mukana sarjassa Kalifornian Palan radalla ensi lauantaina.

Tavoitteeseen tuli mutkia jo aiemmin sen takia, että Kullas ei olisikaan saanut ensimmäisen suunnitelmansa mukaisesti Honda-pyörää käyttöönsä sitä kautta, mikä oli tarkoitus. Hän oli sen jälkeen jo valmis ostamaan pyörän yhtä kilpailua varten, mutta nyt sitäkään ideaa ei tarvitse toteuttaa.

- Minulla murtui hieman yksi selkänikama Viron mestaruussarjassa kolme viikkoa sitten. Vaikka pystyn ajamaan, on Kalifornian reissu liian kallis vain kokemuksen hakemisen kannalta. Minun pitäisi pystyä ajamaan siellä täysillä ja antaa näyttöjä. Nyt en siihen pysty, Kullas harmittelee.

Kullas ei ole vielä luovuttanut Amerikan unelmansa suhteen, vaan hänellä saattaisi olla kesällä pieni mahdollisuus oman kilpailukalenterinsa puitteissa ajaa Atlantin takana. Lisähaasteita tuo se, että kyseinen kilpailu ajetaan kaukana Kaliforniasta, jolloin peliin astuvat myös logistiset seikat.

Kivuista piittaamatta Englannin mestaruussarjaa

Kullas ajoi murtumasta huolimatta Englannin mestaruussarjan osakilpailun viikko Viron kilpailun jälkeen. Sen jälkeen hän piti ajotaukoa, mutta harjoitteli muuten. Viime viikolla Kullas veti pari ajotreeniä, sillä sunnuntaina oli vuorossa Englannin niin sanotun kakkosmestaruussarjan (MX Nationals) kolmas osakilpailu.

- Aika keskellä selkää olevan murtuman paraneminen voi viedä kuukauden, puolitoista tai parikin. Sitä on vaikea sanoa. Ongelma on se, että selkälihakset ovat nyt kovilla. Ne joutuvat tekemään ylimääräistä työtä ja ovat siksi jäykät ja arat. Keho ei lepää tai palaudu normaalisti, Kullas pohdiskelee

Kivuista huolimatta Kullas oli sunnuntaina hyvässä vauhdissa ja voitti molemmat erät. Kuuden ajetun erän jälkeen Kullas johtaa sarjaa täysin pistein.