KTM julkaisi uusitun 2023 motocrossmallistonsa

Teksti
Kuva
KTM
KTM uudisti tulevan motocrossmallistonsa ja nyt uutuudet on julkistettu.

Huippukuljettajien tavoin etsimme parantamisen varaa kaikkialta tavoitellen huippusuorituskykyä ja täydellistä ajotuntumaa. Vuoden 2023 KTM SX -pyörät uudistavat sekä markkinoita että ajajien odotuksia. Lähestymistapamme lajiin on yhtä intohimoinen kuin aina ennenkin, ja niinpä olemme tuoneet lukuisia uudistuksia mallivuoteen 2023.

Tarjoamme edelleen 12 eri mallia aina sähköisistä harjoituspyöristä kaksitahtisiin minipyöriin (50, 65, 85cc) sekä suurempiin ja sykähdyttävämpiin 125-, 250- ja 300-kuutioisiin kaksitahtisiin. KTM SX-F kattaa 250-, 350- ja 450-kuutioiset nelitahtiset. Tulevaisuuden AMA 450SX -tähdet tai MXGP-maailmanmestarit voivat kasvaa oranssien pyörien rinnalla aivan ensimmäisistä hiekkaradalla ajetuista metreistä huipputason kisojen viimeisiin kaarteisiin asti. Olennaisinta onkin kilpailuetu. Vuoden 2023 KTM SX -pyörät ovat entistä tyylikkäämpiä, kapeampia, hallittavampia ja haluttavampia. Ne vastaavat parhaiten näkemystämme motocrossin tarpeista.

Ennen kilpailua: valmistelu ja varustelu

Jotta pysymme edelläkävijänä, hyödynnämme aina mullistavia ideoita ja huipputeknologiaa mallistoissamme. Vuoden 2023 KTM SX -pyörät ovatkin valmiina kaikkeen. Yhteistyökumppanimme, kuten KEIHIN, PANKL ja Brembo, ovat auttaneet viemään suorituskyvyn entistä pidemmälle. Vuoden 2023 KTM SX -malliston ominaisuuksia ovat 2 moottorikarttaa (pehmeämmän ja lineaarisemman tehon tarjoava vakiokartta sekä toinen aggressiivisemman vasteen antava kartta), lähtöavustin*, luistonesto*, isompien kaatumisten ja kolareiden varalle suunniteltu kierähdystunnistin, vakiovarustukseen kuuluva käyttötuntilaskuri sekä Keihin-moottorinohjausjärjestelmän avulla toteutettu sähköisesti ohjatun polttoaineenruiskutuksen tila ja polttoaineilmaisin. Lisäksi uusin WP Suspension -määritys mahdollistaa työkaluttomat säädöt. Uusittu 7,2 litran polttoainesäiliö (joka syöttää sisäänrakennetulla suodattimella varustettua polttoainepumppua) on valmistettu polyeteenistä, ja Excel-kevytmetallivanteiden tarkistus onnistuu entistä nopeammin ja helpommin uudenlaisten säätimien ansiosta.
 

Valmiina lähtösuoralle

Sähköisellä starttimoottorilla (kaikissa malleissa) varustettu KTM SX on valmis vauhdikkaille suorille, tiukkoihin kaarteisiin ja huimiin hyppyihin. Moottorimme ovat entistä kompaktimpia, kestävämpiä ja huollettavampia, ja ne tarjoavat parhaan teho-painosuhteen kautta linjan.

Uudet sylinterinkannet parantavat suorituskykyä, ja moottoreiden kallistus kaksi astetta taaksepäin parantaa painon keskitystä ja alustakonseptia. Täysin uudet 5-vaihteiset PANKL Racing Systems -vaihteistot on varustettu nelitahtisissa malleissa ylimääräisellä anturilla, jonka avulla vaihto suuremmalle vaihteelle (2. vaihteelta eteenpäin) onnistuu sulavammin Quickshifter-toiminnon ansiosta. Quickshifter-toiminto on kytkettävissä pois päältä kahvassa olevalla kytkimellä, mutta vaihteiston optimointi pienentää vaihtojen käyttövoimaa, mikä helpottaa vaihteenvaihtoja. Hydraulinen Brembo-kytkin takaa huippuluokan luotettavuuden kaikissa olosuhteissa.

KTM SX -pyörämme ovat saaneet uuden sähköisesti ohjatun polttoaineenruiskutuksen, mikä varmistaa yksinkertaisuuden, nautinnollisuuden ja ainutlaatuisuuden. SX:ssä on myös 39 mm:n kaasuläppäkotelo, jonka suuttimet on kohdistettu varmistamaan täsmällinen vaste. Uusi kaasuläpän asentotunnistinta hyödyntävä seoksen säätely parantaa sekä polttoaine-ilmaseosta että toimintaa tyhjäkäynnillä, unohtamatta kylmäkäynnistysmekanismia, joka on sama kuin KTM SX-F -pyörissä. Lopputuloksena saadaan aikaan voimaa, vastetta, varmuutta ja vaivattomuutta.
 

Löydä flow radalla

Kilpailun vaatimukset, kuljettajan kunto ja rata määrittävät ajotuntuman. Tässä kilpailun kovassa, fyysisessä vaiheessa kuljettajan ja moottoripyörän välinen yhteys ja tuntuma voivat antaa ratkaisevan edun. Olemme tuoneet alustan ja rungon suunnitteluperiaatteet taas kaiken keskiöön ja parantaneet dynamiikkaa, vakautta ja voimaa. Keskeisinä tekijöinä ovat pitkittäisjäykkyys ja parempi ajotuntuma, jotta kuljettajan ei tarvitse ajaa liian kyyryssä. Tämä on saatu aikaan uudella rungolla ja kiinnikkeillä, takarungolla, takahaarukalla, moottorin sijoittelulla, ergonomian parannuksilla sekä WP Suspension -tekniikalla.

Runko on nestemuovattu, laserleikattu ja robottihitsattu. Seinämien paksuuden optimoinnilla saadaan aikaan parempi jäykkyys suuren kuormituksen alueilla, kuten ohjauslaakerin kohdalla ja uudistetuissa iskunvaimentimien kiinnityspisteissä. Kaksitahtisissa KTM SX -pyörissä on uudet samansuuntaiset rungon kannakkeet. Lopputulos on sporttisempi ja ketterämpi. Esimerkiksi uudet sisäänpäin tuodut jalkatapit antavat enemmän vapaata tilaa urissa ajoon ja hyppyihin. Uusien jalkatappien pinta-ala on jopa entistä suurempi, ja painevalun myötä ne ovat aiempaa kevyemmät. Oikeanlainen jäykkyys on huomioitu kevyemmällä, ontolla takahaarukalla (uudet painevaluprosessit mahdollistavat entistä kevyemmän painon) ja uudella taka-akselilla.

WP Suspension XACT -iskunvaimennin on lyhyempi ja kevyempi. Nestevirtauksen sulavuutta, luotettavuutta ja vastustusta on parannettu, ja iskunvaimentimen pienempi koko vähentää epäpuhtauksien ja lian pääsyä mekanismeihin. Muotoilu mahdollistaa paremman maavaran, ja kehittynyt vaimennus varmistaa hyvän pidon, sillä pyörä ottaa iskut hyvin vastaan uuden geometria-asetuksen ansiosta. Kaarreajossa ja hypyissä KTM SX -pyörät pääsevät hyödyntämään tehokkaasti WP XACT -haarukoita, joiden uusi AER-ilmateknologia tehostaa suorituskykyä ja vastustaa pohjaan painumista voimakkaammin.

Vuoden 2023 KTM SX:t ovat kapeampia ja hiotumpia, mutta olemme pystyneet kasvattamaan kosketuspinta-alaa, jolloin pyörän käsittelyyn on jopa aiempaa parempi tuntuma. Muita tunnistettavia elementtejä ovat tasainen oranssi satula – joka takaa erinomaisen pidon ja hallintaa parantavan asennon – sekä uudistettu etulokasuoja. Lokasuojan kuraläpät huolehtivat siitä, että kuljettajan ja jäähdyttimen päälle ei lennä liikaa kuraa ajettaessa erityisen märissä olosuhteissa.

 

Vauhdilla loppuun saakka

Ammattikuskit tietävät, että kilpailun ratkaiseva vaihe on muutama viimeinen kierros. Juuri siinä uusien KTM SX -pyörien monipuolisuus ja käytettävyys loistavat. Anteeksiantavainen alusta ja muut komponentit, kuten koneistetut T-kappaleet, optimoidut tangonkiinnikkeet ja leveämpi otepinta-ala takaavat korkean energiansitomiskyvyn. Tämä vähentää ohjaustangon kiertymää. Uudistettu numerokilpi suojaa koko yksikköä. Takarungon hiottu hybridirakenne koostuu polyamidivahvisteisesta alumiinista. Voimaa kohdistuu rungon alaosaan, ja parempi joustavuus parantaa yläosien hallintaa ja käyttömukavuutta. Takarungon suunnittelussa on hyödynnetty kehittynyttä elementtimenetelmää (FEM), ja se on saatu alle kahden kilon painoiseksi.

Pidon ja suorituskyvyn viimeistelevät Dunlop GEOMAX MX33 -renkaat, jotka valittiin vuoden 2023 KTM SX -malleihin huolellisen testauksen ja harkinnan perusteella.

Kun maaliviiva on ylitetty, on aikaa palautua, pysähtyä ja suunnata katse seuraavaan kertaan. Tässä vaiheessa KTM PowerParts ja KTM PowerWear astuvat mukaan kuvioihin. Saatavilla on ajovaatteita, suojavarusteita, varaosia ja paljon muuta, mikä on suunniteltu erityisesti vuoden 2023 KTM SX -pyöriä ajatellen.

Tulevaisuus on nyt täällä. Tutustu KTM:n digitaalisissa kanavissa ainutlaatuiseen videosarjaan, jossa käydään tarkemmin läpi vuoden 2023 KTM SX -mallisto kokonaisuudessaan
 

Vuoden 2023 KTM SX -malliston kohokohtia

// Uusi innovatiivinen ja kehittynyt KTM SX -sukupolvi, jonka 12 mallia tarjoavat ainutlaatuista tuntumaa ja suorituskykyä lapsista aina ammattitasolle asti.

// Täysin uusi runkokonsepti, joka parantaa ajoasentoa uudistamalla alustan asetuksia ja muotoilua. Entistä parempi painon keskitys.

// Ergonomiset ominaisuudet lisäävät kuljettajan ja pyörän välistä kosketuspintaa parantaen vakautta, ketteryyttä ja tuntumaa.

// Kevyemmät ja tehokkaammat moottorit sekä polttoaineen suihkutuksella varustetut kaksitahtiset moottorit.

// Käytettävyyden parannukset, jotka tekevät ajokokemuksesta helpomman ja intuitiivisemman kuin koskaan aiemmin.

 

* Vain SX-F-malleissa.