Kovaa taistelua Sixin kärkessä, Suomen ero mitaleihin kasvoi

Antti Hänninen oli toisena kisapäivänä Suomen nuorten joukkueen nopein kuljettaja.
Dario Agrati
Australia ja USA järjestevät Portugalissa huiman taiston Sixin herruudesta. Suomi pysyi toisen päivän jälkeen yhä viidentenä, mutta ero kolmanteen sijaan kasvoi.

Six Daysin toisena kisapäivänä kierrettiin sama reitti kuin maanantaina, joten luvassa oli pölyiset ja kuluneet maastokokeet. Kilpailun kärkikuljettajia se ei kuitenkaan haitannut, vaan Australia ja USA jatkaa hienoa taistelua Trophyn ja Junior Trophyn voitosta.

Sixin toisen päivän nopein kuljettaja oli eiliseen tapaan Australian Daniel Sanders, joka kellotti päivän seitsemällä maastokokeella 36 sekuntia kovemman ajan kuin toiseksi ajanut Espanjan Josep Garcia. Garcia oli puolestaan 37 sekuntia nopeampi kuin päivän kolmanneksi nopein kuljettaja USA:n Taylor Robert. Kailub Russel oli päivän neljäs ja Luke Styke viides, jääden kuitenkin jo yli kaksi minuuttia kärjestä. Kärkinelikon takana olikin huomattavasti tasaisempaa, sillä päivän 12. nopein Eero Remes jäi Stykestä vain 27 sekuntia.

- Ajaminen ei ollut ihan parasta tänään. Pätkät olivat aika haastavia, kun niiden pinnassa oli pölytuhkaa, jonka alla oli kiveä ja pattia. Kurvit oli vaikeita ajaa, kun sisälinjat oli monesti todella liukkaita ja sitten vallit taas venyivät todella kauaksi ja olivat ihan pehmeitä. Kerran kaaduin päivän aikana ja sitten viimeisellä pätkällä takajarrun banjopultti aukesi. Ajoi muutamat kurvit sitten pitkäksi, kun ei ollut jarrua ja hävisin siinä vähän aikaa, Remes kertoi päivän päätteeksi.

Päivän toiseksi nopein suomalainen oli Roni Kytönen, joka jäi Remekselle 38 sekuntia ja oli 24. Eemil Pohjola oli 32. jääden Kytöselle 43 sekuntia. Trophy-joukkueemme neljäs kuljettaja Aleksi Jukola oli tänään 59. Nuorten maajoukkueesta Antti Hänninen oli kuljettajistamme päivän nopein, ollen yleiskilpailussa 63. Lari Jukola jäi Hänniselle vajaat kaksi sekuntia ja oli 64. Hugo Svärd oli puolestaan 69. jääden Jukolalle 27 sekuntia.

Australia jatkaa Trophy-joukkueiden puolella kärjessä kahden ajopäivän jälkeen. USA on yhä toisena ja kaksikon ero on nyt 50 sekuntia. Italia jatkaa kolmantena, mutta he ovat jo viisi minuuttia Australian takana. Suomi jatkaa kisassa viidentenä, mutta ero Italiaan kasvoi jo yli kahteen minuuttiin.

Junioreissa johtoa pitää myös Australia, ennen USA:ta. Kaksikon ero on kuitenkin jo 3.26. Italia on kolmantena ja he ovat 1.58 USA:n takana. Suomen juniorit ovat seitsemäntenä ja heillä eroa kärkeen on jo reilusti yli 16 minuuttia.

Naisten kilpailussa USA nousi Saksan ohi kärkeen reilun minuutin turvin. Australia on kolmas, mutta vain kuusi sekuntia Saksaa hitaampana.

Kerhojoukkueiden osalta ei ole vielä tuloksia käytettävissä.