Kostea päivä Dakarilla

Skyler Howes johtaa Dakaria vain kolmen sekunnin turvin.
Kuva
Rally Zone
Poikkeuksellisen kosteat tunnelmat jatkuivat tänään Dakarilla, kun kuljettajat pääsivät ajamaan kostealla hiekalla ja paikoin jopa syvässä vedessä.

Yhä jatkuvat vesisateet toivat tänään oman mausteensa Dakarin yhdeksänteen etappiin, joka piti sisällään 358 kilometrin mittaisen erikoiskokeen. Päivää väritti myös navigointiongelmat ja ensimmäisinä kuljettajina reitille lähteneet olivatkin toden teolla eksyksissä reilun sadan kilometrin jälkeen. Eksyneiden joukkoon kuuluivat muun muassa edellisen etapin voittanut Ross Branch, kilpailussa toisena ollut Mason Klein ja kärkitaistoon takaisin edellisellä etapilla noussut Daniel Sanders. Sanders jäi kärjestä tänään 20 minuuttia, pari kertaa kaatunut Klein 21 minuuttia ja Branch 26 minuuttia.

Päivän etapin nopein oli Husqvarnan Lucianon Benavides, joka otti näin ollen toisen etappivoittonsa urallaan. KTM:n Toby Price oli kakkonen, jääden vain reilun minuutin voitosta. Benavideksen tiimikaveri Skyler Howes oli päivänä kolmas, jääden kolme minuuttia voitosta. Päivän neljäs oli Tosha Schareina ja viides Romain Dumontier, jotka hyötyivät alkupään kuljettajien eksymisistä.

Kokonaiskilpailussa Howes pitää kärkipaikkaa hallussaan vain kolmen sekunnin erolla Priceen. Benavideksen veljesparin vanhempi veli, Kevin, on tuloksissa kolmantena. Benavideksen ero Howesiin on viisi minuuttia. Adrien Van Bevedren on kisassa neljäntenä, mutta jo lähes 16 minuutin päässä kärjestä.

Alla kokonaiskilpailun kärjen tilanne.

d