Koskisesta MX2-luokan mestari

Kuva
Jani Hovi
SML AMOQ SM -motocross-sarja päättyi Imatralla ajettuun kilpailuun. Sarjan viimeisen jaossa olleen mestaruuden kuittasi MX2-luokasta Kimi Koskinen.

MX125-luokan toisessa erässä olivat panoksena SM-hopea ja -pronssi. Mitaleille oli mahdollisuus vielä Eero Peipolla, Santeri Oinosella, Tiitus Räikkösellä ja Kasimir Hinderssonilla. Parhaissa asemissa oli Peippo, joka oli kaksi pistettä Oinosen edellä. Erässä ei myöskään nähty ensimmäisen erän voittanutta Aaro Mennaa, jonka nilkka sai sen verran kipeää, ettei ajaminen enää onnistunut.

Puomilta kärkeen syöksyi Arttu Sahlsten, mutta kärkeen nousi kohta Kasimir Hindersson, jota seurasivat Eelis Viemerö, Eero Peippo, Heikki Vähäpesola ja Viljami Kyllönen. Hopeassa kiinni olleen Santeri Oinosen kisan alku sen sijaan epäonnistui, sillä matka käynnistyi vasta sijalta 19.

Hindersson ja Viemerö etenivät tasatahtiin, kun Peippo ja Vähäpesola väänsivät kolmossijasta. Viidennellä kierroksella Vähäpesola onnistui ohituksessaan ja nousi kolmanneksi ohi Peipon, joka joutui seuraavalla kierroksella päästämään myös Kyllösen ohitseen. Takana myös Oinonen teki kovaa nousua ja ajoi jo yhdeksäntenä. Matkaa oli kuitenkin hopeassa kiinni olevaan Peippoon viitisentoista sekuntia.

Kasimir Hindersson

Kasimir Hindersson

Lopussa Hindersson karkasi selkeästi muilta ja ajoi erävoittoon. Toisena ruutulipulle ajoi Viemerö ja kolmantena Vähäpesola. Peippo ehti maaliin viidentenä ja riitti SM-hopeaan. Oinonen oli erän seitsemäs ja hänelle SM-pronssia.

- Ensimmäisen erän lähdössä oli ongelmia kytkimen kanssa, mutta nyt oli hyvä erä. Lähtö onnistui hyvin ja sain ajaa rauhassa kärjessä koko erän, kertoi erän voittaja Kasimir Hindersson.

Koskisesta Suomen mestari

MX2-luokan toisessa erässä mestaruus oli kahden kauppaa. Kimi Koskinen lähti sarjan viimeiseen erään viiden pisteen johdossa ennen Mauno Niemistä. SM-pronssihan meni jo ensimmäisessä erässä Kasper Kangasniemelle.

Koskinen syöksyi puomilta kärkeen, seuraavina Nieminen, Nico Stenberg, Matias Vesterinen ja Nestori Tolvanen. Tästä kisa eteni tasaisesti ilman dramatiikkaa ja erän puolivälissä alkoi vaikuttaa siltä, että Nieminen ei pysty vastaamaan Koskisen vauhtiin. Ero oli venähtänyt jo lähes kymmeneen sekuntiin, sillä Niemiselle tuli välillä yllättävän hitaita kierroksia. Stenberg jatkoi kolmantena ja neljänneksi oli noussut Miro Varjonen. Matias Vesterinen jatkoi viidentenä ja tuore pronssimitalisti Kasper Kangasniemi ajoi sijalla kuusi.

Koskinen sai lopulta ajaa rauhassa varmistellen erävoittoon ja Suomen mestariksi, joten taustajoukot saivat käydä kuohujuomapullojen kimppuun. Toisena ruutulipulle ajoi Nieminen ja samalla SM-hopealle. Erän kolmas oli Nico Stenberg.

- Olen nyt voittanut molemmat Suomen mestaruuteni Imatralla. Tästä tuli viimeistään nyt suosikkikaupunkini. En ajatellut, että pystyn voittamaan tämän erän, kun ensimmäinen erä oli niin tiukka. En millään olisi uskonut, että mestaruus tuli lopulta näin helpolla, iloitsi Koskinen maalissa.

Sarjan päätös

SM-sarja päättyiMX1-luokan toiseen kisaerään, jossa ei enää suurempaa panosta ollut, sillä Jere Haavisto varmisti mestaruuden jo ensimmäisessä erässä. Kakkospaikalla olleella Juuso Matikaisella oli puolestaan niin suuri piste-ero kolmantena olleeseen Andero Lusboon, että mitalijärjestyksen vaihtuminen oli käytännössä teoreettista.

MX1

Puomilta lähti parhaiten Emil Silander. Seuraavina ajoivat Juuso Matikainen, jonka kuitenkin Jere Haavisto ohitti hyvin nopeasti. Neljäntenä oli Sampo Rainio ja viidentenä Pekka Nissinen. Kolmannella kierroksella Haavisto otti paikkansa kärjessä ja pudotti Silanderin kakkospaikalle. Matikainen jatkoi kolmantena ja Nissinen nousi neljänneksi kun Rainio poistui todella kauas radalta päästen kuitenkin lopulta takaisin. Andero Lusbo teki myös hyvää nousua ja jatkoi viidentenä.

Haavisto ajoi näytöstyyliin erävoittoon. Toiseksi kiirehti Silander ja kolmantena maaliin ehti Matikainen varmistaen näin itselleen jälleen yhden SM-hopean. Andero Lusbo oli erän viides ja SM-pronssi meni Suomenlahden eteläpuolelle.

- Imatrasta jäi ihan hyvä fiilis. Rata ei ole koskaan ole minun suurin suosikkini, mutta on täällä tosi hienojakin paikkoja. Mietin kyllä, lähdenkö sittenkään tähän toiseen erään, oli tauolla aika huono olo ja päätä särki, mutta hyvinhän tämä meni, totesi Jere Haavisto.

- Ihan ok fiilis jäi tästä kaudesta. Pakko olla SM-hopeaan tyytyväinen, sillä ei parempaankaan ollut mahdollisuutta. Eiköhän tässä ensi kaudella jatketa, suunnitteli Juuso Matikainen.

Näin on SML AMOQ SM-sarja saatu tältä kaudelta päätökseen. Jäljellä on enää joukkueiden SM-kisa, joka ajetaan 24.-25.9. Heinolassa.

Päivän kaikki tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2046956