Koskinen ja Takala jääradan Suomen mestareiksi

Kauden kolmas ja viimeinen moottoripyörien jääratakauden SM-osakilpailu ajettiin tänään Konneveden Isolahdella. Finaalissa saatiin mestaruuksia jännittää aivan viimemetreille saakka, sillä pistetilanteet kärjen osalta olivat erittäin tiukat.

Kilpailupäivä alkoi tapahtumarikkaasti, kun ensimmäisessä SM-lähdössä A250, Erkki Silvasti ja Aslan Hasan kaatuivat. Hasan selvisi rytäkästä kolhuitta, mutta Silvasti kuljetettiin sairaalahoitoon, jonka myötä paikalle jouduttiin odottamaan toista ambulanssia pitkän aikaa. Silvasti loukkasi kolaroinnissa kätensä ja häntä hoidetaan nyt Jyväskylän Keskussairaalassa.

[kuva1]
Vertti Takala otti kolmannen mestaruutensa.

Uusintalähdössä Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala ei jättänyt mitään jossittelujen varaan. Hän tervehti ruutulippua selvällä erolla ennen toiseksi ajanutta Tatu Lauslehtoa ja kolmannen sijan kuitannutta Ville Töhöstä. Samalla mies nappasi luokan Suomen mestaruuden jo toistamiseen peräkkäin. SM-hopea matkasi Töhöselle Lauslehdon kuitatessa SM-hopeaa.

– Kausi on mennyt ihan hyvin, aika värikäs talvi oli kaiken kaikkiaan ja hienoa, että nyt saavutin tämän kolmannen mestaruuden, Takala iloitsi ennen päivän toista SM-lähtöä.

Takala lähti SM A450 -luokan finaaliin tavoitteenaan kuitata viime vuoden tapaan jälleen tuplamestaruus. Seinäjoen Mikko Koskinen kiisi kuitenkin heti lähdöstä kärkeen ja vaikka Takala sai kirittyä eroa umpeen loppua kohden, eivät kierrokset kuitenkaan riittäneet ja hän sai tyytyä SM-hopeaan Koskisen saavuttaessa toisen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa. SM-pronssia nappasi Konneveden multimestari Kari Vehniäinen, joka nyt teki paluun kilparadoille muutaman välivuoden jälkeen Husqvarnan puikoissa.

– Hyvät fiilikset on voitosta, nyt tuli tältä kaudelta kaksi voittoa ja yksi kakkossija, että ei olisi enempää voinut toivoa, Koskinen veisteli.

[kuva2]
Mikko Koskinen palasi mestariksi.

Koskisella on edellinen mestaruus vuodelta 2017.

– Yht äkkiä lähdettiin kauteen, kun palkintogaalan jälkeen käytiin sunnuntaisin pari kertaa Jalasjärvellä treenaamassa ja ennen kisoja keskiviikkoisin ajettiin omalla radalla lisää tuntumaa. Vauhti piisasi lopulta aika hienosti, hymyili Koskinen palkinto kourassaan.

Takalalle tuplamestaruuden menettäminen oli luonnollisesti pettymys, mutta hän jaksoi kuitenkin iloita kahdesta SM-mitalista.

– Ihan hyvät on fiilikset. Mikko oli vaan parempi, Takala pyöritteli kilpailun jälkeen.

– Kolme mestaruutta ja yksi SM-hopea kahdelta edelliseltä vuodelta, ihan hyvä saavutus, mutta neljää lähdettiin hakemaan.

[kuva3]
Paluun kisa-areenoille tänä vuonna tehnyt multi Suomen mestari Kari Vehniäinen kuittasi kauden päätteeksi SM A450 -luokan SM-pronssia.

Veteraaniluokan suomenmestaruuden voittanut Mikko Huttunen oli kilpailijakollegoidensa tapaan iloinen.

– Mestaruus oli ainut tavoite omalla kohdalla tälle vuodelle. Harmittaa vain, kun kuljettajia on vähän veteraaniluokassa. Mutta mukavaa ajamista on hyvässä porukassa, Huttunen kiitteli.

Veteraaniluokan Suomen Cupin hopeaa saavutti toiseksi kauden edellisten kisojen tapaan Konnevedellä ajanut Sami Kemppainen ja pronssia kuittasi kolmella kolmossijallaan Rauno Antikainen.

[kuva4]
Konnevedellä ajettiin jälleen myös naisten näytöslähtö. Nyt mukana oli jo 18 naista.

Kisan tulokset:
http://speedhive.mylaps.com/Events/1633176

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Kuvat: Nita Korhonen