Kilpailijakato

EastMX -tiimin Jimi Laitinen oli päivän ylivoimaisin voittaja.
Kuva
Jani Hovi
Karkkilan toisiin kisaeriin starttasi melkoisen pieni määrä kuljettajia, joka ei kelin huomioiden kovinkaan suuri ihme ollut.

Moni kuljettaja sai jo avauserässä mudassa rämpimisestä tarpeekseen. Tosiin kisaeriin starttasi melkoisesti pienempi kilpailijajoukko kuin ensimmäisiin eriin. Sade taukosi iltapäivällä, mutta rata oli ensimmäisiä eriä haastavammassa kunnossa syvien vesiurien ja reikien johdosta.

MXV55-luokassa kilpailijoita asettui puomille vain kymmenen kappaletta, kun ensimmäisessä erässä kilpailijoita oli mukana 19. Jo avauserässä tyylikkäästi toiseksi sijoittunut Jari Lehto hallitsi toista erää ja ajoi voittoon 10 sekunnin marginaalilla. Kakkospaikalla ajoi pitkään Pekka Pöhö, mutta takaa tuli Juha Punkki, joka nousi viimeisellä kierroksella erän kakkoseksi, pudottaen Pöhön kolmossijalle. Päivän yhteistuloksissa voittajaksi selvisi Jari Lehto. Toinen oli Pekka Pöhö ja kolmas Sauli Kuosmanen.

MXV45-luokassakin kuusi kuljettajaa sai tarpeekseen ensimmäisen erän jälkeen. Toiseen erään starttasi 13 kilpailijaa. Jarno Mattila otti parhaan startin, mutta pitkään ei kestänyt, kun Alexander Wiik otti odotetusti kärkipaikan. Mattila sinnitteli tiukasti tuntumassa reilun kierroksen, mutta sitten oli pakko taipua. Wiik voitti myös tämän toisen erän ja Mattila ehti ruutulipulle toisena. Kolmanneksi sijoittui Tommi Laine Janne Leanderin jäädessä niukasti neljänneksi. Yhteistuloksissa   paras oli kahdella erävoitolla Alexander Wiik. Kakkospytyn pokkasi Jarno Mattila ja päivän kolmonen oli Pasi Laine.

MXV35-luokassa saatiin puomille kaksitoista kuljettajaa. Parhaiten erän aloitti Teemu Sundelin, mutta kierrosta ei päästy täyteen kun kärkeen nousi Toni Kuivalainen ja alkoi tehdä tasaisesti eroa muihin. Kakkospaikalla ajoi Teijo Häkänen ja kolmantena Teemu Sundelin. Kuudennella kierroksella Häkänen teki virheen ja tippui kärkitaistelusta. Sundelin nousi kakkoseksi ja kolmospaikalle nousi Janne Metsämäki. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin. Yhteistuloksissa Toni Kuivalainen ja Teemu Sundelin päätyivät tasapisteisiin, mutta toisen erän voitto riitti tuomaan ykkössijan Kuivalaiselle, Sundelin oli päivän kakkonen ja kolmanneksi sijoittui Lasse Kurvinen.

Märkä päivä päättyi MXJ-luokan toiseen erään, jossa pistejahtiin lähti vain 15 kilpailijaa. Kärkipaikan otti heti Jimi Laitinen saaden peräänsä Romeo Karun, Jere Rönkön, Jere Harjun ja Leevi Liimataisen. Koko erä Laitisen näytöstä. Jo ensimmäisen kierroksen täyttyessä ero toisena olleeseen Rönkköön oli lähes minuutin ja ero kasvoi puolen minuutin kierrosvauhdilla muihin. Kun viides kierros täyttyi, oli Laitinen ohittanut kaikki muut jo kierroksella. Tämän jälkeen olikin helppoa löysätä vauhtia ja keskittyä vain  tuomaan pyörä maaliin ja sen Laitinen toki teki. Jere Rönkkö ja Romeo Karu kisasivat kakkospaikasta, jonka kuittasi lopulta nimiinsä Karu Rönkön sijoittuessa kolmanneksi. Yhteispisteissä Laitinen vei voiton ja Karu oli toinen. Kolmanneksi parhaasta tuloksesta vastasi Nico Stenberg. Kilpailut Karkkilassa jatkuvat huomenna ja ainakin sääennusteen mukaan kelin pitäisi olla huomattavasti tämänpäiväistä parempi.