Keskeyttänyt kuljettaja etappivoittoon Dakarilla

Danilo Petrucci otti etappivoiton tänään Dakarilla.
Kuva
Rally Zone
Kilpailun jo toisena päivänä keskeyttänyt, entinen MotoGP-kuljettaja Daniel Petrucci pääsi järjestäjän poikkeuksellisella päätöksellä jatkamaan kilpailua ja tänään hän etappivoiton rallissa.

Dakarin viidentenä varsinaisena kisapäivänä ajettiin 345 kilometrin mittainen erikoiskoe hienossa olosuhteissa. Kisapäivän johtoa piti hallussaan pitkän aikaa Daniel Sanders, kunnes hän teki navigointivirheen ja menetti 12 minuuttia tilanteessa. Etapin kärkeen nousi kilpailun kaksinkertainen voittaja Toby Price, joka ajoikin päivän nopeimman ajan. Maaliintulon jälkeen Price sai kuitenkin kuuden minuutin aikarangaistuksen ylinopeudesta siirtymällä.

Niinpä etapin voittoon nousi Danilo Petrucci, joka päätti viime kaudella pitkän MotoGP-uransa. Erikoisen Petruccin voitosta tekee se, että hän on jo keskeyttänyt kilpailun. Petrucci keskeytti kilpailun toisena päivänä, tekniseen vikaan. KTM-kuljettaja sai kuitenkin jatkaa rallia kilpailunjohdon poikkeuspäätöksellä ja hän käyttikin tilanteen hyväkseen tänään. Päivän kakkoseksi ajoi Yamahan Ross Branch, joka jäi etappivoitosta vain kaksi sekuntia. Hondan Nacho Corjeo oli tänään kolmas ja hänkin jäi voitosta vain viisi sekuntia. Ricky Brabec oli päivän neljäs ja Price rangaistuksensa jälkeen viides.

Sam Sunderland pitää yhä kilpailun johtopaikkaa hallussaan. GASGAS-kuljettajan etumatka toisena olevaan KTM:n Matthias Walkneriin on 2.29. Yamahan Adrien Van Beveren on kolmantena, vajaa kuusi minuuttia kärjestä. Sanders on neljäs, kahdeksan minuuttia tiimikaveriaan perässä. Shercon Lorenzo Santolino on viidentenä, reilut 15 minuuttia kärjestä.

Tänään nähtiin myös kaksi kärkikuljettajan kaatumista. Husqvarnan Skyler Howes oli ennen päivän etappia kahdeksantena. Tänään Howes kuitenkin kaatui rajusti ja löi päänsä. Amerikkalainen ei muista itse tilanteesta mitään, mutta ajoi kuitenkin etapin maaliin. Maalissa hän tunsi itsensä huonovointiseksi, ja kertoi kärsivänsä kivuista olkapäässä ja nilkassa. Howes kuljetettiin sairaalaan ja hänen kilpailunsa on ohi. Eilen etappivoittoon ajanut Joan Barreda kaatui myös erikoiskokeen loppuosalla, loukaten olkapäänsä. Barreda ajoi myös etapin maaliin, mutta hänen jatkamisensa huomenna on epävarmaa.

Alla tilanne viidennen päivän jälkeen.