Karkkilan suurin yllättäjä

Jimi Laitinen oli Karkkilan ylivoimaisesti suurin yllättäjä.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin SM-avauksessa Karkkilassa oli yksi nimi, joka jäi varmasti kaikkien mieleen. Jimi Laitinen voitti täysin ylivoimaisesti MXJ-luokan ja ajoi uransa ensimmäisessä MX2-luokan kisassa neljänneksi.

Ensi marraskuussa 15 vuotta täyttävä Laitinen sai ensimmäisen moottoripyöränsä 4-vuotiaana, mutta kilparadoille nuori mies siirtyi vuonna 2015. Vielä viime vuonna alla oli 85-kuutioinen Yamaha ja luokkana oli MXC/A. Siinä Laitinen sijoittui loppupisteissä kolmanneksi. Pyörä alkoi kuitenkin käydä Laitiselle pieneksi, joten edessä oli tälle kaudelle luokan vaihto ja samalla pyörän vaihto isompaan. Laitinen siirtyi East MX -tiimiin ja 250-kuutioisen nelitahtisen Suzukin satulaan ja ajaa nyt ensimmäistä kauttaan isolla pyörällä. Vaihto pikku pyörästä isompaan ei tuottanut suurempia ongelmia.

- Se oli aika helppoa, koska olin jo vähän liian isokokoinen ajamaan pienellä pyörällä. Kun viime kausi päättyi, niin vaihdoin heti isompaan pyörään. Talven olen harjoitellut tällä Suzukilla, mutta tämä on nyt ensimmäinen kisakausi isolla pyörällä, Laitinen selvitti.

Kun pyörämerkki vaihtui Suzukiin, Laitinen siirtyi samalla myös East MX -tiimiin. Merkin vaihto ei ole Laitista kaduttanut ja hän onkin niin pyörään kuin tiimiin enemmän kuin tyytyväinen.

- On tämä siistiä. Tiimi toimii hienosti, pyörät ovat aina ihan viimeisen päälle ja kaikki muukin toimii niin kuin pitää. Käymme myös tiimin kanssa treenaamassa yhdessä. Yleensä käymme radalla ja ajamme siellä eri tavoin. Treenaamme myös erilaisia paikkoja. Lisäksi ajan sarjacrosseja, Laitinen kertoi.

Konneveden Moottorikerhoa edustava Jimi Laitinen ajoi viimeistään Karkkilan SM-avauksessa itsensä motocrossharrastajien tietoisuuteen. Lauantain kaatosateessa nuorukainen voitti MXJ-luokan molemmat erät aivan suvereeniin tyyliin. Kisan jälkeen voittaja tiesi, missä olivat voiton avaimet.

- Olen ajanut tosi paljon talvella piikkipyörillä ja myös spooria olen ajanut paljon. Nyt koko rata oli käytännössä pelkkää spooria, joten tiesin kyllä, että kurakeli sopii minulle, mutta sitä en tiennyt, että se sopii noin hyvin.Kisa meni kyllä aivan yli odotusten, Laitinen myhäili.

Menestys toi Laitiselle paikan myös sunnuntaina ajettuun MX2-luokan SM-kisaan, jonne mies lähti omien sanojensa mukaan ilman minkäänlaisia sijoitustavoitteita. Tarkoitus oli vain pitää hauskaa. Hauskanpito riitti kuitenkin aivan huippusijoituksiin. Ennakkoluulottomasti ajanut Laitinen täräytti avauserässä viidenneksi ja oli toisessa erässä neljäs. Se riitti yhteistuloksissa neljänteen sijaan.

- Aivan uskomatonta. Tavoite oli päästä MXJ:ssä viiden joukkoon, joten en todellakaan uskonut, että pystyisin siihen MX2:ssa. Kaikki startitkin onnistuivat hienosti, jopa sekin joka keskeytettiin.Kyllä tämä yllätti totaalisesti, Laitinen iloitsi.

Seuraavaksi mennään Tampereelle, Kaanaan radalle jo viikon kuluttua. Laitinen johtaa selkeästi pisteissä MXJ-luokkaa ja on loistoasemissa myös MX2-luokassa. Paineita tulevista sijoituksista ei Laitinen silti suostu tuntemaan.

- Tämä kisa on nyt nollattava ja siellä on sitten taas ihan uudet kisat. Parhaani lähden sinnekin tekemään ja katsotaan sitten mihin se siellä riittää, Laitinen lupasi.

Kommentit

Lähettänyt TERO TURUNEN : Ti, 07/14/2020 - 21:15

C'moon Jimbo Jones näytä niille miten Tsutsuki sinkooo!

Language
suomi