Kanteleella seikkaillaan enduron parissa

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Matalan kynnyksen ajotapahtumista tunnetuksi noussut Kanteleen Krossarit järjestää 30.6 Kanteleen SeikkailuEnduron.

Kanteleen SeikkailuEndurossa ajetaan safarihengessä pareittain perinteisissä Kanteleen enduromaastoissa. Noin neljän kilometrin reitti kulkee kokonaisuudessa maastossa ja se ajetaan päivän aikana kolmeen kertaan. 

- Kyseessähän ei ole kilpailu, vaan hyvän fiiliksen ajotapahtuma. Reitti sopii hyvin myös vähemmän ajaneille ja olemme tehneet aloittelijoille helpotuksia reitille. Mitään upotuksia tai hard enduroa reitti ei pidä sisällä, täsmentää tapahtuman puuhamies Jari Perttilä.

Varsinaisen seikkailun tapahtumasta tekee reitin varrelle rakennetut tehtäväpisteet. Näillä tehtäväpisteillä testataan kuljettajien kykyä suoriutua erilaisista tietoa, taitoa ja parityöskentelyä vaativista tehtävistä. Tehtäväpisteitä tulevat vetämään Kanteleen Krossarit ry sekä tapahtuman yhteistyökumppanit MOTOPALVELU, HYVINKÄÄN KONETALO ja E/FAT.

- Pisteet kertyvät rasteille, eikä ajetulla ajalla ole merkitystä pisteisiin. Eli reitillä on turha repiä täysillä, etenkin kun tapahtumassa tulee olemaan todella monen tasoisia kuljettajia. Pyydämmekin kunnioittamaan muita kuljettajia ja ajamaan niin, ettei vaaratilanteita synny.

Yhteensä päivän aikana ajoparit suorittavat 11 tehtäväpistettä. Mikäli kuljettajille jää kolmen kierroksen jälkeen ajohaluja, saavat halukkaat ajaa reittiä omaan tahtiin vielä varsinaisen tapahtuman päätyttyä.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 30.6.2024 klo 9:00 alkaen, tapahtumapaikkana Rastaantie 1, 07560 Kantele.

Tapahtumaan pääsee mukaan maksamalla osallistumismaksu 25€/hlö (50€/pari) Kanteleen Krossareiden tilille "FI84 5361 0020 016764" 23.6.2024 mennessä. Laita viestikenttään nimesi, parijoukkueen nimi ja puhelinnumerosi, johon voimme tarvittaessa lähettää lisätietoja tekstiviestillä. Osallistumismaksu sisältää reittimaksun lisäksi mm. taukopaikkojen juomat, kahvit ja makkarat.

Lisäinfoa Kanteleen Krossarit Ry:n Facebook sivuilta.

Kyselyihin vastaa Jari Perttilä 0400 493153 / jariperttila@hotmail.com

Alla tapahtuman reittivideo