Kanteleella nautittiin hienossa säässä

Antti Hellsten (23) nosti joukkueensa kärkeen heti startissa.
Kuva
Jani Hovi
Historian ensimmäinen Kanteleen Endurorance CC-kilpailu päättyi RX Moto Husqvarna -tiimin juhlaan.

Tänään Kanteleella kaasuteltiin Kanteleen Krossareiden ja Mäntsälä Enduroseuran järjestämä Kanteleen Endurorance -kilpailu. Kyseessä oli kuuden tunnin mittainen joukkuekilpailu, jossa kolmihenkiset joukkueet ajoivat kuuden tunnin ajan noin 10 kilometrin mittaista kierrosta siellä periaatteella, että koko ajan joku joukkueesta oli liikkeellä. Kilpailu päästiin kaasuttelemaan loistavassa syyssäässä auringon paistaessa.

Odotuksien mukaan kilpailun voittoon ajoi RX Moto Husqvarna -joukkue. Joukkueessa ajoivat Antti Hellsten, Kimmo Hurri ja Juha Salminen. Hellsten nosti joukkueen kärkeen heti lähdön jälkeen ja peli olikin sen heti selvä. Lopulta kolmikon voittomarginaali oli 4.20.

- Tapahtuma oli todella onnistunut. Reitti näytti aamulla hieman märältä, mutta ei se sitä ollut. Vaan oikeastaan viimeisellä kierroksella jo paikoin pölysi. Muutenkin reitti oli juuri sopivan mittainen ja vaihteleva. Tällainen kilpailu on hieno sikälikin, että osallistumiseen ei ole suurta kynnystä. Kisa on helppo ja tänne oli mukava tulla pitämään kavereiden kanssa hauskaa, Salminen kertoi.

d

Kimmo Hurri.

Toiseksi kilpailussa ajoi joukkue nimeltä Vanhat ja väsyneet. Tähtiä ei tästäkään joukkueesta puuttunut, vaan Esa Koskinen oli saanut joukkuekavereikseen Eero Remeksen ja Mauno Hermusen. Hermunen olikin elementissään ja ajoi päivän nopeimman kierrosajan.

d

Eero Remes.

Kaksi nopein joukkuetta ehtivät ajamaan 32 kierrosta kuuden tunnin aikana. Kolmanneksi kilpailussa kaasuttelu joukkue Mäkäräiset. Siinä ajoivat Henri ja Tommi Almark, sekä Kim Hiltunen. Mäkäräiset kiersivät 31 kierrosta. Niin ikään 31 kierrosta ajoi Puuha-Pete ja Rengit. Joukkueen muodostivat Samuli Aro, Ukko Laaksonen ja Mika Tamminen. Kilpailun viidenneksi ajoi joukkue Länsirannikon viriilit, jonka muodostivat Aleksi Nieminen, Jami Mäkinen ja Valtteri Rekikoski.

Harrasteluokan voitto meni RX Moton joukkueelle Eeli ja Leevi Takatalo, sekä Sami Pöllänen. Etenkin Eeli Takatalo pisteli menemään sellaista kyytiä, että hänen kierrosaikansa olivat vertailukelpoisia aivan yleiskilpailun kärkikuljettajien kanssa.

- Ajoin aluksi neljä kierrosta putkeen ja ne sujuivat oikein hyvin. Sitten toisellakin vuorolla jaksoin vielä ajaa, mutta sitten kyllä väsähdin ihan täysin. Hauskaa oli koko päivän ja sen takia tänne tultiinkin. Reitti oli minun mieleeni, loistava pitoja, spooreja ja vauhtia riitti. Järjestäjät pitivät koko päivän ajan hyvää huolta reitistä ja jos spooreja tuli paljon sisäkurveihin, siirsivät he reittiä hieman. Näin ollen reitti pysyi koko päivän hyvässä kunnossa, Eeli Takatalo kertoi.

d

Eeli Takatalo.

RX Moton joukkue ajoi 30 kierrosta, kun taas toiseksi harrasteluokassa ajanut Hyvinkään Konekerhon ykkösjoukkue ehti ajamaan 29 kierrosta. Joukkueessa ajoivat Petri Saari, Joel Vuorimaa ja Lauri Korkkinen. Harrasteen kolmas oli Nuoret Vetomiehet -joukkue. Siinä ajoivat Jesse Turunen, Oskari Vuori ja Robertino Nyman.

Naisten luokassa oli kaksi joukkuetta ja voitto meni Aloha Crew -joukkueelle. Siinä ajoivat Maire Jäntti, Tuore Aho ja Tiina Sointula. Luokan kakkonen oli Womance -joukkue, jossa ajoivat Milja Käpynen, Karoliina Leinonen ja Emma Seppänen. Nuorissa mukana oli yksi joukkue, joten voitto meni HlMK-junnut -joukkueelle. Joukkueessa ajoivat Joose Vuori, Miro Lundberg ja Ukko Kätkytniemi.