Kaksinkertainen maailmanmestari Macdonald Toukokuunajoon

Hamish Macdonald saapuu Suomeen valmistautumaan Heinolan MM-enduroon.
Kuva
Jani Hovi
Toukokuunajossa nähdään lauantaina vauhtia enduron MM-sarjan huipulta, kun kaksinkertainen maailmanmestari Hamish Macdonald lähtee kisaan mukaan.

Hamish Macdonald kruunattiin ensimmäisenä uusiseelantilaisena enduron maailmanmestariksi vuonna 2019, kun hän voitti Youth-luokan mestaruuden. Seuraavalla kaudella tilille tuli puolestaan Junior-luokan maailmanmestaruus. Tällä kaudella Macdonald ajaa Shercon tehdastiimissä E2-luokassa, jossa hän on kahden ajetun kisaviikonlopun jälkeen kolmantena. Macdonaldin edellä ovat vain Steve Holcombe ja Andrea Verona.

- Macdonald saapuu Suomeen tänään illalla, tarkoituksenaan harjoitella Heinolan MM-osakilpailua varten. Olimme eilen yhteydessä hänen kanssaan ja ehdotin, että ajaisi täällä yhden kisan, kun sellainen sattuu kohdalle. Hän innostui heti, niin laitoimme ilmoittautumisen sisään, Shercon maahantuojan MP-Racingin Sauli Penttilä kertoo.

Luonnollisesti tämä oli iloinen uutinen myös kilpailun järjestävälle Orimattilan Moottorikerholle.

- Onhan tämä mahtavaa, että saadaan maailmanmies meidän kilpailuumme. Saamme kisalle sitä kautta myös lisähuomiota, kilpailunjohtaja Marko Perttilä uskoo.

Yhteensä Toukokuunajoon ilmoittautui 156 kuljettajaa.