Kaksi suomalaista loppucrossiin

Harri Leppälaakso ajaa hienoa kilpailua ja starttaa huomenna loppucrossiin.
Kuva
Veli-Matti Mäkinen
Enduro Vintage Trophyn toinen kisapäivä harvensi jälleen suomalaisten joukkoja. Huomiseen loppucrossiin starttaakin vain kaksi meidän kuljettajaa.

Elban saarella ajettavan Enduro Vintage Trophyn toinen kisapäivä ajettiin hienoissa olosuhteissa, auringon paistaessa. Suomen kuudesta kuljettajasta päivään mukaan starttasi neljä urhoollista taistelijaa, kun Ari Kannelan ja Veli-Matti Mäkisen kisa päättyi valitettavasti jo eilen. Haasteita riitti suomalaisilla tänäänkin ja keskeyttäneiden listalle saatiin kaksi meikäläistä lisää.

Markku Niemisen pyörässä oli eilen käyntiongelmia ja hän joutui keskeyttämään eilisen päivän niiden vuoksi. Nieminen ajaa Helsingin Moottorikerhon kerhojoukkueessa ja niinpä hän pääsi tänään jatkamaan kilpailua keskeytyssäännön perusteella. Valitettavasti Niemisen pyörän käyntiongelmat jatkuivat myös tänään ja hän joutui keskeyttämään kilpailun. Myös Jukka Puolivälin kisa jäi kesken, kun hänen pyöränsä moottori leikkasi kiinni ennen päivän viimeistä maastokoetta.

Puoliväli

Jukka Puolivälin kisa päättyi ennen viimeistä maastokoetta.

Sen sijaa trophy-joukkueemme Harri Leppälaakso jatkaa hienoa kilpailua ja starttaa huomiseen loppucrossiin. HMK:n kerhojoukkueen Martti Ketelä aloitti päivän tulpanvaihdolla, mutta sai pyöränsä liikkeelle ja ajoi loppupäivän onnistuneesti. Näin ollen myös Ketelä on mukana huomisessa loppucrossissa.

Maajoukkueiden puolella kilpailua johtaa Ranskan joukkue. Joukkueessa ajavat Stephane Peterhansel, Laurent Charbonnel ja Thierry Viardot. Saksa on kilpailussa toinen, reilut viisi minuuttia Ranskasta. Itävalta on kolmantena, jo lähes 29 minuutin päässä kärjestä. Suomi on kilpailussa kahdeksantena, kahden keskeytyksen myötä. Peterhansel johtaa henkilökohtaista yleiskilpailua.