Kaksi suomalaista joukkuetta Vintage Enduro Trophyyn

Ari Kannela on yksi kuudesta suomalaisesta kuljettajasta, jotka lähtevät mukaan tämän vuoden Vintage Enduro Trophyyn.
Kuva
Jani Hovi
FIM Vintage Enduro Trophy ajettiin aikaisemmin FIM Six Days of Enduro kilpailun yhteydessä, mutta 2021 kilpailu ajetaan vasta 20.-23.10.2021 Elban saarella Italiassa.

Kilpailun osallistujamäärä on rajoitettu 400 kilpailijaan ja vain toukokuussa ennakkoilmoittautuneet mahtuivat mukaan. Kilpailuun on ilmoittautunut myös hyvinkin nimekkäitä veteraanikuljettajia, mm. 11 kertainen Paris-Dakar voittaja Stephane Peterhansel ajaa Ranskan Trophy joukkueessa. Kilpailu on joukkuekilpailu maajoukkueille ja kerhojoukkueille, mutta kilpailussa on myös Individual luokka yksin ajaville kilpailijoille.

Kolmen kuljettajan Trophy- ja kerhojoukkueissa ajetaan pyörillä, jotka on valmistettu vuonna 1980 tai aikaisemmin. Lisäksi joukkueissa ainakin yhden pyörän on oltava valmistettu vuonna 1975 tai aikaisemmin. Trophy joukkueissa kilpailijoiden on oltava 50-vuotiaita tai vanhempia. Kerhojoukkueissa ikäraja on 35 vuotta. Yksilöluokassa ajavien kuljettajien pyörän on oltava valmistettu 1986 tai aikaisemmin. Tässä luokassa kuljettajalle ei ole ikärajaa.

Kilpailuun lähtee Suomesta kaksi joukkuetta, Trophy -joukkue ja Helsingin Moottorikerhon kerhojoukkue. Trophy -joukkueessa ajavat jämsäläiset Veli-Matti Mäkinen, Harri Leppälaakso ja Jukka Puoliväli. Helsingin Moottorikerhon joukkueessa ajavat Martti Ketelä, Ari Kannela ja Markku Nieminen.

Lisätietoja ja lähtöluettelo löytyvät osoitteesta https://www.endurovintagetrophy.it/index_en.html