Juupaluomat ja Enjala podiumilla Puolassa

Tiitus Enjala (vas.) ja Pyry Juupaluoma nousivat U21-luokassa podiumille Puolassa.
Kuva
Jutta Autio
Pyry Juupaluoma ja Tiitus Enjala ajoivat kaksoisvoittoon U21-luokassa. Peetu Juupaluoma oli puolestaan kolmas J2-luokassa.

Enduron EM-sarjan toinen kilpailupäivä saatiin päätökseen iloisissa suomalaistunnelmissa Puolan Piekoszowissa. Mutta ennen kuin mennään tähän päivään, niin todetaan ensin, että puolalainen tuloslaskenta on kuin suomalainen käräjäoikeus. Kummassakin asiaa pyöritellään tolkuttoman kauan joka suuntaan, lopputulos voi olla mitä tahansa ja hovissa se muuttuu kuitenkin. Näin kävi eilisten tulostenkin kohdalla. Onneksi Puolassa muutos meni suomalaisittain parempaan suuntaan. Pyry Juupaluoma nimittäin nousi sittenkin U21-luokan voittajaksi. Myös Niko Puotsaari nousi lopulta seitsemänneksi.

Puolassa tuomariston puheenjohtajana oleva Hannu Häkkälä oli juuri oikea mies kertomaan mistä ongelmat tuloksissa johtuivat. 

- Ajanottopäällikkö selitti, että heillä oli maan alle väärin asennettu transponderien lukusilmukka. 80 % ajoista saatiin transpondereilla ja loput käsiajanotolla. Näin ollen se kesti todella kauan. Se taas, miksi ajat samalla maastokokeella vaihtelivat alle minuutin ja yli kahden tunnin välillä, johtui kuulemma siitä, että joltain puuttui lähtö ja joltain maali, niin ajat menivät siinä sekaisin. Itse en kyllä tekisi sellaista tietokoneohjelmaa, joka sotkee lähdön ja maalin, mutta täällä sekin on näköjään mahdollista. Sekin kuulemma sotki asiaa, kun ensimmäisellä kierroksella endurotesti ajettiin ilman ajanottoa, eikä sitä huomattu tai osattu korjata. Lisäksi asiaa hoitamassa oli vielä turhan vähän ihmisiäkin. Kun nämä kaikki niputetaan, niin sotkuhan siitä ilman muuta tulee. Että tämmöiset meriselitykset tällä kertaa, Häkkälä huokaisi.

Kaksoisvoitto U21-luokassa

Mikäli tämän päivän tuloksiin voi luottaa, niin suomalaisittain ei paljon paremmin olisi voinut kisa sujua. Pyry Juupaluoma otti jälleen luokkavoiton ja oli yleiskilpailussakin viides. Samalla Juupaluoma nousi myös selkeään sarjajohtoon, sillä pistejohdossa ollut Thibault Giraudon joutui keskeyttämään pyörän rikkouduttua aivan kisan loppupuolella.

- Päivä lähti paremmin käyntiin kuin eilen. Sain heti alusta lähtien ajettua hyviä pätkäaikoja. Nyt siellä oli urat valmiina ja se sopii minulle paremmin. Extremeähän ei ajettu enää viimeisellä kierroksella. Se oli sen verran huonossa kunnossa, ettei siellä enää voinut ajaa. Suurin homma tehtiin kuitenkin toiseksi viimeisellä siirtymällä. Siellä oli sellainen joen ylitys, missä pyörä hörppäsi vettä, kuten muillakin minun edelläni ajaneilla. Minä ja Peetu ja Niko saimme minun pyöräni lopulta työntämällä käymään. Ajoin aivan täysillä koko sen siirtymän, mutta sain silti minuutin AT:tä. Järjestäjä sitten poisti sen, koska niin saivat muutkin meidän luokkamme kuljettajat. Siiten siihen tehtiinkin kiertoreitti. Siinä kyllä meinasi vähän olla tilanne päällä, mutta onneksi se sitten meni näin, Pyry Juupaluoma kertasi päivän kulkua.

Tiitus Enjala ajoi myös loistokisan sijoittumalla toiseksi. Niko Puotsaari oli puolestaan tänäänkin seitsemäs.

- Olen tyytyväinen, päivä sujui ilman virheitä. Tänään lähti kulkemaan aika hyvin heti ensimmäisestä pätkästä alkaen ja ajelin koko päivän ihan hyvää vauhtia. Ainoastaan viimeisellä pätkällä väänsin tuota aiemmin loukkaamaani polvea ja se teki kyllä kipeää. Vaikka eilenkin tuli muutama ihan hyvä pätkäaika, niin oli tämä silti hieman yllätys. Tiesin kuitenkin oman vauhtini ja olen siihen ihan tyytyväinen. Hollannista täytyy lähteä hakemaan voittoa kahden viikon päästä, Enjala suunnitteli.

J2-luokassa ei mikään muuttunut kärkikolmikon suhteen lauantaiseen verrattuna. Enrico Rinaldi hallitsi jälleen luokkaa ja Krystof Kouble oli toinen. Peetu Juupaluoma ajoi selkeästi kolmanneksi.

- Oli ihan hyvä päivä. Extremellä vain tuli takkiin aika paljon. En kuitenkaan kaatunut kertaakaan. Nyt oli kuivempi keli kun ei satanut, mutta siirtymät olivat silti aika märkiä. Hollannissa yritetään parantaa sijoituksia, vaikka aika kovaa tuo Rinaldi laskee menemään, eikä Koublenkaan vauhti huonoa ole, Peetu Juupaluoma antoi tunnustusta kilpakumppaneilleen.

Naisten luokassa voittoon ajoi jälleen Justine Martel. Janette Mielosen päivää pilasivat jälleen AT-minuutit ja sijoitus oli eilisen tapaan seitsemäs.

Sarjan päätöskilpailu ajetaan lokakuun alussa Hollannissa.