Jukola ylivoimainen Karkkilassa

Kuva
Antti Hellsten
Karkkilassa ajettu endurosprint oli Aleksi Jukolan näytöstä lähdöstä maaliin. Mika Karma ja Janne Suominen kuittasivat puolestaan parhaat Cup-pisteet.

Mansikin moottoriurheilukeskuksen ympäristössäajetussa endurosprintissä parhaasta vauhdista vastasi Aleksi Jukola. Ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Team RX Moton KTM-kuljettaja vetäisi heti ensimmäisen kierroksen 40 sekuntia muita nopeammin ja käytännössä homma oli sillä selvä. Jukola ei kuitenkaan lähtenyt varmistelemaan mitään, vaan ajoi ikään kuin muille malliksi vielä viimeiselle kierrokselle lähes minuutin pohjat ja voitti kisan reilun kahden ja puolen minuutin marginaalilla. Antti Ahtila ajoi yhtä selkeästi yleiskilpailun kakkoseksi. Hän oli jokaisella kierroksella Jukolan jälkeen toiseksi nopein. Päivän kolmonen oli Teemu Latostenmaa, joka jäi kakkossijasta vajaat kaksi minuuttia. Latostenmaa kuittasi nimiinsä myös A1-luokan ennen Niko Puotsaarta ja Roni Heikkalaa.

V40-luokan Suomen Cupissa Mika Karma ajoi kolme pohja-aikaa ja oli kerran toiseksi nopein. Se riitti voittoon lähes 45 sekunnin turvin ja näin Karmalle Karkkilasta luokan parhaat Cup-pisteet. Toiseksi parhaasta vauhdista vastasi Juha-Pekka Tirkkonen, joka kukisti kolmanneksi kiirehtineen Janne Mukkalan vajaalla puolellatoista minuutilla.

Mika Karma

Mika Karma (Kuva: Antti Hellsten)

V50-luokan Suomen Cupissa voitosta taistelivat Janne Suominen ja Juha Puotsaari. Suominen oli parikymmentä sekuntia nopeampi ensimmäisellä kierroksella, mutta Puotsaari vastasi ajamalla toiselle kierrokselle reilun puolen minuutin pohjat ja nousi johtoon ennen toiseksi ajanutta Suomista. Kamppailu voitosta päättyi Puotsaaren rajuun kaatumiseen. Takareidestä napsahti jotain, eikä Puotsaari pystynyt enää jatkamaan. Näin Suomisella oli lopulta helppo työ kuitata täydet Cup-pisteet vajaan minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Marko Ervingiä. Kolmanneksi ajoi Timo Soanjärvi 20 sekuntia Ervingille hävinneenä.

Janne Suominen

Janne Suominen (Kuva: Antti Hellsten)

Muut luokat

B1-luokassa Marko Laaksonen ei ajanut yhtään pohja-aikaa, mutta oli joka kierroksella toiseksi nopein. Se riitti luokan voittoon reilun sekunnin turvin ennen Kaapo Kalatietä. Kolmanneksi ajanut Oskari Vuori jäi kakkossijasta vajaat 10 sekuntia.

B2-luokan voiton otti ylivoimaiseen tyyliin Juha Mutanen. Kaikille kierroksille nopeimman ajan ajanut Mutanen oli kolme ja puoli minuuttia toiseksi sijoittunutta Santeri Ahokasta nopeampi. Kolmantena maaliin ajoi Janne Rahikainen.

B3-luokassa Tom Virolainen paukutti nopeimman ajan joka kierrokselle ja kukisti toiseksi kiirehtineen Eeli Takatalon 45sekunnilla. Kolmas oli Toni Laaksonen.

C16-luokassa voittoon ja maaliin ajoi ainoana Santtu Parpola.

C21-luokan tiukan kisan vei nimiinsä hyvän viimeisen kierroksensa ansiosta Arttu Kinnunen. Juho Hakkarainen hävisi kuusi sekuntia ja oli toinen. Kolmanneksi ajanut Perttu Aitto-oja jäi puolestaan kakkossijasta samaiset kuusi sekuntia.

C40-luokassa Toni Karvonen oli nopein joka kierroksella ja se tiesi luokkavoittoa vajaan puolentoista minuutin turvin ennen kakkossijan napannutta Kari Lassilaa. Jani Niemelä oli kolmas, häviten Lassilalle 11 sekuntia.

Naisten luokassa parhaasta vauhdista vastasi joka kierroksella Emma Ojanen. Voittomarginaaliksi muodostui vajaat kaksi ja puoli minuuttia ennen Esmeralda Vesteristä. Kolmantena ruutulipulla oli Jutta Heikkala vajaan minuutin Vesterisestä.

V60-luokan kiireisin oli Tapio Koivusaari. Karri Tikkanen hävisi 45 sekuntia ja oli toinen. Kolmanneksi sijoittui Jussi Tuomisto.