Jukola vei yleiskilpailun, Tirkkonen ja Puotsaari Suomen Cupit

Päitsille valmistautuva Aleksi Jukola nähdään Keravalla mukana.
Jani Hovi
Aleksi Jukola hallitsi tänään Numibia Snow Enduron yleiskilpailua. Veteraanien Suomen Cupissa voitot sen sijaan ottivat Juha-Pekka Tirkkonen ja Juha Puotsaari.

Aamu Mäntsälässä oli lähes toisinto vuoden takaiseen, kun lunta tuprutti taivaan täydeltä. Kaikeksi onneksi lumisade päättyi oikeastaan siinä vaiheessa, kun kuljettajat pääsivät matkaan ja parin tunnin kuluttua aurinko jo lämmitti kaikkia. Reitti kesti päivän ajot todella hyvin, eikä pelättyjä märkiä paikkoja ollut juuri nimeksikään. Reitin varrella oli kuljettajien mukaan jopa yllättävän paljon lunta, mutta matalasta spoorista huolimatta reitin pellot olivat todella vauhdikkaassa kunnossa ja nopeudet nousivat paikoin todella koviksi.

Jukolan tahdissa

Vauhdikkaimmin kilpailun aloitti RX Moton KTM-kuljettaja Aleksi Jukola. Jukola kellotti kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle nopeimmat ajat, vaikka kertoikin jälkeenpäin, ettei ajo tuntunut hyvältä alussa. Jukola johti kuitenkin kilpailua kahden maastokokeen jälkeen 16 sekunnin erolla Hugo Svärdiin. Antti Hänninen oli kaksi sekuntia Svärdin perässä. Ville Meisola täräytti erittäin nopealle, kierroksen kolmannelle maastokokeelle pohja-ajan ja nousi samalla kisan kakkoseksi.

meisola 2023

Ville Meisola.

Jukola ajoi pohjat jälkeen neljännelle maastokokeelle, ennen kuin Albert Juhola täräytti todella huiman pohja-ajan kierroksen viimeiselle maastokokeelle. Jukola ajoi toiseksi nopeimman ajan, mutta jäi Juholan pohjille lähes 19 sekuntia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Jukolan johto oli 41 sekuntia, toiseksi nousseeseen MP-Racing Husqvarna-kuljettajaan Hänniseen nähden. Juhola oli kolmantena, 12 sekuntia Hännisen takana. Meisola oli neljäs, vain neljän sekunnin päässä Juholasta. Svärdillä oli sen sijaan ongelmia viidennellä maastokokeella, jossa hän jäi pohjista 1.19. Yhteistuloksissa Svärd oli kuitenkin viides, mutta jo 42 sekuntia Meisolan takana.

Toisella kierroksella Jukola heilutti tahtipuikkoa ja ajoi neljä pohja-aikaa, ottaen voiton lopulta minuutin ja kuuden sekunnin turvin ennen toiseksi sijoittunutta Antti Hännistä. Hänninen vaihtoi pyöränsä välitystä toisella kierroksella ja loppua kohti meno rupesikin maistumaan, josta kertoo myös kilpailun viimeisen maastokokeen pohja-aika.

hänninen 2023

Antti Hänninen.

Meisola jatkoi hyvää vauhtia toisellakin kierroksella ja Kawasaki-kuljettaja ajoi maaliin kolmantena, vaikka rikkoikin takajarrupolkimen kolmanneksi viimeisellä maastokokeella. Svärd kiri lopussa eroa kiinni Meisolaan, mutta jäi lopulta viiden sekunnin päähän ja oli neljäs. Juhola menetti puolestaan kahdeksannella maastokokeella aikaa ja oli maalissa viides.

Tirkkonen ja Puotsaari ottivat voitot

V40- ja V50-luokassa jaettiin kauden ensimmäisen Suomen Cupin pisteet. Nuorimmissa veteraaneissa Juha-Pekka Tirkkonen aloitti päivän vauhdikkaimmin ja kellotti pohjat neljälle ensimmäiselle maastokokeelle. Tirkkonen ajoi lopulta 33 sekunnin turvin voittoon ennen Mika Karmaa. Marko Leponiemi oli kolmas, jääden 2.47 voitosta. Janne Mukkala oli neljäs ja Janne Rantanen viides.

tirkkonen

Juha-Pekka Tirkkonen.

V50-luokka ajoi seitsemän maastokoetta. Juha Puotsaari ei antanut muille mahdollisuuksia, vaan ajoi voittoon yli kahden minuutin turvin. Puotsaari ajoi pohja-ajat kaikille muille, paitsi yhdelle maastokokeelle. Tuon yhden pohja-ajan nappasi Janne Suominen. Kaksinkertainen Päitsivoittaja kaatuili päivän aikana useampaan kertaan, mutta oli lopulta kuitenkin kakkonen. Timo Soanjärvi ajoi myös hienon ja ennen kaikkea tasaisen päivän, ollen tänään kolmas. Eroa Puotsaareen jäi neljä minuuttia. Marko Erving oli neljäs ja Antti Laine viides.

puotsaari juha 2023

Juha Puotsaari.

B-luokassa Eeli Takatalo ja Niko Ahokas taistelivat voitosta tasapäisesti lähes loppuun asti. Takatalo johti luokkaa kahdeksan maastokokeen jälkeen seitsemällä sekunnilla, mutta tuskaili vatsavaivojen kanssa. Ahokas nousi toiseksi viimeisellä pätkällä kärkeen 16 sekunnin turvin, mutta vastaa viimeisellä maastokokeella homma ratkesi täysin. Takatalo meni rajusti nurin ja menetti pari minuuttia aikaa. Ahokas voitti luokan lopulta kahden minuutin ja 11 sekunnin erolla Takataloon. Markus Nylander oli luokan kolmas.

C-luokan yleiskilpailun voiton vei Sami Leppänen, ennen Ilmari Auterista. Molemmat nousivat suoraan B-luokaan. Joona Vatanen oli kolmas. V60-luokassa Karri Tikkanen oli päivän nopein, ennen Tapio Koivusaarta ja Juha Piiroista.