Jarvis avauspäivän vahvin

Graham Jarvis oli avauspäivän nopein Romaniassa.
Kuva
Attila Szabo / Red Bull Content Pool
Husqvarnan Graham Jarvis oli nopein kuljettaja tänään Romaniassa, jossa ajettiin Red Bull Romaniacsin ensimmäinen varsinainen kisapäivä.

Aamu Romaniassa käynnistyi hieman utuisissa merkeissä, mutta päivän edetessä aurinko tuli esiin ja sää lämpeni lähelle 30 astetta. Vuoristossa muutamat yölliset sadekuurot olivat kastelleet reittiä paikoin ja etenkin kärjessä ajaneilla kuljettajilla oli aamulla vastassa pari liukasta alamäkeä. Mutta kokonaisuutena ensimmäinen päivä vietiin läpi hyvissä olosuhteissa. Kultaluokan osalta päivän vaikemmat paikat nähtiin hieman ennen maalia, jossa kärkikuljettajat todella näyttivät taitonsa. Vastaavasti kärjen ulkopuolella toiseksi viimeisen checkpointin ja maalin välillä nähtiin todella suuria eroja.

Kisa käynnistyi aamulla Jonny Walkerin tahdissa, mutta huoltotauon jälkeen Walkerin meno hyytyi ja hän oli lopulta päivän neljänneksi nopein, jääden lähes 14 minuuttia kärjelle. Iltapäivällä kisan kärkeen nousi kuusinkertainen Romaniacs-voittaja Graham Jarvis. Mestari ajoikin ruutulipulle päivän nopeimpana kuljettajana. Toiseksi tullut Manuel Lettenbichler jäi Jarvisille 3.29. Kärkipaikkaa myös hetken aikaa hallussaan pitänyt Wade Young oli lopulta päivän kolmas, jääden jo yli yhdeksän minuuttia Jarvisille. Mario Roman oli päivän viides. Yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina kisaan startannut Billy Bolt ei oli hankaluuksissa ennen huoltoa ja menetti yli 16 minuuttia aikaa kärkeen nähden. Maalissa Bolt oli kahdeksas, mutta jäi jo yli 22 minuuttia Jarvisille.

Tulokset ovat vielä epäviralliset. Suomalaiset kuljettajat eivät ole vielä saapuneet maaliin ja heidän suorituksiin palaamme myöhemmin tänään.

Epäviralliset tulokset:

  1. Graham Jarvis
  2. Manuel Lettenbichler +3.29
  3. Wade Young +9.10
  4. Jonny Walker +13.54
  5. Mario Roman +14.24
  6. Teodor Kabakchiev +17.31
  7. Alfredo Gomez +19.32
  8. Billy Bolt +22.40
  9. Taddy Blazusiak +22.40
  10. Michael Walkner +24.00