Jannet raportoi Kåsanilta: Perssonin johdolla yöosuudella

Eemil Pohjola rengashommissa päiväosuuden jälkeen.
Kuva
Jannet Kåsanilla
Ruotsin Bollnäsissä ajettavan Novemberkåsanin päiväosuus on ajettu.

Viiden valoisassa ajetun erikoiskokeen jälkeen ruotsin Micke Persson on kilpailun johdossa. Persson ajoi pohjat kaikille pätkille ja erkikoiskoeaikaa päivässä kertyi 2h 43min. Toisena on Albin Elowson 3 min 30 sek. Perssonille jääneenä ja kolmantena jatkaa Niklas Persson jo lähes 8 min. kärjestä.

Suomalaisista parasta vauhtia on pitänyt Eemil Pohjola olemalla viiden erikoiskokeen jälkeen hienosti yleiskilpailun neljäntenä. Eroa kärkeen on kertynyt 10 min 37 sek. ja kolmossija on vajaan kolmen minuutin päässä.

- Aika rankkaa, mutta ei mitään suurempia ongelmia, totesi renkaanvaihdosta tavoitettu Pohjola.

Antti Hänninen jatkaa yö-osuudelle sijalta 11. reilut 20 min kärjestä. Hugo Svärdin sijoitus on 17. ja eroa kärkeen yli puoli tuntia. Päiväosuuden maaliin pääsivät myös Sami Ikonen (46.) ja Janne Koljonen (49.).

- Vikalla pätkällä keppi pinnojen väliin ja siitä sarvien yli. Sitten heti perään huono linjavalinta ja 5 min. kiinni. Muuten tultu tasaista vauhtia koko päivä, kertoi hyvävoimaisena iltaa odottava Koljonen tauolla.

h

Jesse Viljakaiselta katkesivat ketjut päiväosuuden viimeisellä erikoiskokeella. Aikaa tuhraantui yli puoli tuntia ylimääräistä, mutta tauolle päästiin ja valmistautuminen yötä varten on käynnissä.

Kilpailun yö-osuus starttaa klo 18.00 suomen aikaa. Pimeässä ajetaan kaikkiaan 10 erikoiskoetta, eli kaksinkertainen määrä päivään verrattuna. Reitin kuluminen, pimeys ja väsymys hidastavat vauhtia, joten rankka yö on tiedossa!

 

Kilpailun live-tuloksia voi seurata osoitteessa: http://www.nts-timing.se/