Jämsässä kaasutellaan Gradia Urheiluvalmennus CC

Jämsässä kaasutellaan jälleen cross countrya reilun viikon kuluttua.
Kuva
Jani Hovi
Reilun viikon kuluttua Jämsän hienolla CC-reitillä ajetaan Gradia Urheiluvalmennus CC.

Jämsän enduropyhätössä piti kaasutella kesällä SM-enduro, mutta valitettavasti koronarajoitusten tuo kilpailu jouduttiin perumaan. Kun kisakalenterista vapautui syyskuun puolesta välistä yksi kisaviikonloppu, päätti Jämsän Seudun Moottorikerho järjestää tuolloin CC-kilpailun. Kilpailun päätukijaksi lähti Gradia Jämsä Urheiluvalmennus, jonka kautta opintonsa ovat hoitaneet monet enduro- ja motocrosskuljettajat.

Kilpailupaikkana toimii tuttuun tyyliin Haaralankankaan motocrossrata ja reitti kiertelee itse radalla, sekä sen ympäristössä. Kisapäivä käynnistyy aamulla klo 9. jolloin reitille lähtee naiset, nuoret, V60- ja classic-luokan kuljettajat. Ensimmäisen lähdön kisareitin mitta on kahdeksan kilometriä ja ajoaika tunnin.

Klo 11 reitille starttaa C- ja kuntoluokan kuljettajat. Heillä ajoaika on kaksi tuntia ja reitin pituus 12 kilometriä. Klo 14 nähdään puolestaan päivän ”päälähtö”. Silloin reitille ampaisevat A, U20, B, V40- ja V50-luokkien kuskit. He ajavat myös kaksi tuntia ja samalla 12 kilometrin mittaisella reitillä, kuin edellinenkin lähtö.

Toisen ja kolmannen lähdön reitillä on tuttuun tyyliin pari hieman haastavampaa mäkeä, joista yleensä ajellaan "heittämällä ohi". Massalähdössä näissä paikoissa saattaa tulla kaatumisia ja ruuhkautumisia, enimmäkseen vain ensimmäisellä kierroksella. Muutoin reitti on pääasiassa hiekkapohjaista, jouheaa pyöritystä, leveältä crossiradalta kapeille enduropoluille puiden väliin, joista voi valita parhaimman linjan kussakin tilanteessa. Loivia nousuja muutama kivikkopohjalla.

Koronarajoitukset

Koronatartuntavaaran vuoksi Jämsässä noudatetaan jo keväällä annettuja ohjeita tapahtumien järjestämisen onnistumiseksi. Tässä erikoisohjeistusta:

  • Ilmoittautumisaika eräkohtaisesti rajattu.
  • Jonossa pidettävä turvavälejä.
  • Käsien desinfiointipisteitä useita.
  • Kulkusuunnat merkitty.
  • Suositellaan kasvomaskin käyttöä.
  • Yskimishygienia, käsien pesu ja turvavälit - näillä pyritään ehkäisemään tartuntoja.
  • Katsastuksesta pyörän vie vain kuljettaja itse lähtökarsinaan, muilta suljettu alue.
  • Säännöistä poiketen, tartuntavaaran minimoimiseksi, kilpailuvarikolle saa mennä vain yksi huoltohlö kuljettajaa kohden.
  • Yleisön toivotaan myös pitävän turvavälejä.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy Motissa 5.9.2020 klo 23:59

Lisätietoa kilpailusta.

Kommentit

Lähettänyt Mikko Virtanen : To, 09/03/2020 - 16:22

Monet OP:n palvelut katkeilevat viikonloppuna – verkko- ja mobiilipankki kiinni puoli vuorokautta

Verkko- ja mobiilipankki menevät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kiinni kahdeksitoista tunniksi aikavälillä 22.00–10.00.

Tämä saattaa vaikuttaa ilmoittautumisiin muidenkin osalta!

Language
suomi