Jämsä vei voiton Kustaalla

Eemil Pohjola johti joukkueensa voittoon Kärme Kustaalla.
Kuva
Jani Hovi
Nirkkonen & Koneurakointi Wahlroos -nimellä kulkenut Jämsän Moottorikerhon joukkue palautta Kärme Kustaan valtikan muutaman vuoden tauon jälkeen Jämsään.

Kärme Kustaan Kiemurat kaasuteltiin tänään Hämeenlinnassa mainiossa säässä. Lämpötila pysytteli koko päivän parissa lämpöasteessa ja poutasää oli varmasti niin kuljettajien kuin katsojienkin mieleen. Tämän vuoden voitto meni lopulta Jämsään ja normaalin tavan mukaan kilpailussa nähtiin myös runsaasti tapahtumia.

Tapahtumat käynnistyivät jo ennen kisan alkua, kun viime vuonna voittoon ajanut Turun joukkue ei ilmestynyt lainkaan kilpailuun mukaan. Tapahtumat jatkuivat ensimmäisellä kierroksella, kun yhtenä suurena suosikkina kisaan mukaan lähtenyt Hämeenlinnan Moottorikerhon joukkue oli vaikeuksissa. Eetu Puhakaiselta lähti ketjut pois päältä ja ne menivät eturattaan sekä svingin väliin. Lopulta Puhakainen oli joutunut irrottamaan metsässä pyörästään svingin, jotta sai ketjut pois jumista. Hommassa meni aikaa yli tunti ja isäntäkerhon joukkue oli ulkona kärkitaistosta.

Ensimmäisellä kierroksella kovimman ajan tauluun iski Motopalvelun ykkösjoukkue, jossa ajoivat Jani ja Joonas Salonen, sekä Anssi Peltonen. Toiseksi nopeimman ajan kellotti Nirkkonen & Koneurakointi Wahlroosin joukkue, jonka kuljettajina olivat Eemil Pohjola, Peetu Juupaluoma ja Kalle Järvinen. Joukkueiden ero oli 18 sekuntia. Kolmanneksi kovinta vauhtia piti Team Sipulin joukkue, jossa mukana olivat Henry Olenius, Teemu Latostenmaa ja Antti Hänninen. Sipulit jäivät pohja-ajalle jo lähes kaksi minuuttia.

Salonen

Jani Salonen johdatti joukkueensa nopeimpaan aikaan ensimmäisellä kierroksella.

Toisella kierroksella reilun kahden minuutin erolla pohja-ajan tykitti Hämeenlinnan joukkue. Hännisen johdolla Sipulit kellottivat toiseksi nopeimman ajan, ennen Jämsän kolmikkoa. Motopalvelun partio oli neljäs, mutta he jäivät yli kolme minuuttia Sipuleille ja yli kaksi minuuttia Jämsälle. Näin ollen Jämsä siirtyi kisan kärkeen ennen viimeistä kierrosta.

Hänninen

Antti Hänninen lentää ojan yli.

Viimeisellä kierroksella ei muutoksia nähty, vaan Jämsän kolmikko ajoi pohjat ja voitti samalla kilpailun. Team Sipulit ajoivat kolmanneksi nopeimman ajan viimeisellä kierroksella ja ottivat kilpailun kakkossijan, häviten puolitoista minuuttia jämsäläisille. Motopalvelun joukkue oli viimeisellä kierroksella pahemman kerran kiinni ja hävisivät pohja-ajalle noin 15 minuuttia. Se riitti tuomaan heille kuitenkin kolmannen sijan kilpailussa. Neljäs kilpailussa oli HS Listoituksen joukkue Joni Kaivolainen, Mika Lipponen ja Janne Sainivuo. Viides oli Motopalvelu 3 -joukkue, jossa ajoivat Dick Bergman, Samu Vilden ja Jani Viljanen.

Luokan 2 voittoon ajoi Janne Koljosen, Onni Mielosen ja Niilo Liuksialan muodostama joukkue. Luokan kolme ykkösiä olivat Toni Vanhakarhu, Antti Puolakka ja Sampsa Launiainen. Business-luokan voittoon puolestaan kaasutteli Pumppumies Puolivälin joukkue, jossa ajoivat Harri Leppälaakso, Veli-Matti Mäkinen ja Jukka Puoliväli.

Pumppumiehet

Veli-Matti Mäkinen (vas.) Jukka Puoliväli ja Harri Leppälaakso ajoivat Business-luokan voittoon.

Naisten luokassa reitille lähti yksi joukkue. Mari Tiihonen ja Jenni sekä Tiina Honkanen taistelivat läpi ensimmäisen kierroksen vajaassa neljässä tunnissa, mutta he eivät päässeet enää lähtemään toiselle kierroselle ajoajan täyttyessä.

Tiihonen

Mari Tiihonen ylittämässä ojaa.

Kilpailun täydelliset tulokset.