Jäähile lentää Orivedellä

Jääradan SM-sarja jatkuu ensi sunnuntaina Orivedellä.

Oriveden Moottorikerho järjestää toisen SM-jääradan osakilpailun Huoltopalvelu Reijo Saarinen SM Jäärata Oriveden Asemaseudulla Hiedassa su 25.2.24 . Aika-ajot alkavat klo 10.00 ja varsinaiset kilpailulähdöt klo 12.00. Ilmoittautuneita ajajia yli 80. Ajetaan 10 kisalähtöä.

SM Junioreissa Seinäjoen avauksessa ylivoimainen oli JaMoKe/UA edustava Aatos Pirttinen kahdella voitolla. Hän on Oriveden kilpailun ennakkosuosikki. Seinäjoella oli toinen SiMK Eetu Aronen, on ennakkoon haastavin vastustaja. Molemmat pojat ovat toisen polven jäärata-ajajia. Isät ovat voittaneet useasti Orivedellä luokkansa. SM A250 luokassa Seinäjoella nuori crossari, 13 v,  Viktor Leppälä HMK voitti molemmat lähdöt ja johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Siinä kisassa Viktor otti ”kovan päänahan”, kun  jätti toiseksi kokeneen Mika Kallion. Oriveden osakilpailussa tullaan varmaan näkemään ”jääkenttien titaanien taistelua”, kun nuoruus ja kokemus Viktor ja Mika taistelevat Hiedan 1500 m:n pituisella jääradalla pisteistä. Kärkikamppailuun tullee mukaan kolmantena  pisteissä oleva ASMP edustava Ossi Ojala, häneltä kun vielä puuttuu luokan mestaruuskin. Tämän luokan kärkikahinoissa on aina ollut ja varmasti nytkin TuMK:n kokenut Tatu Lauslehto, joka avaa kautensa tulevana viikonvaihteena.

Jääradan ”kuninkuusluokaa” SM A450 johtaa MMK edustava mäntyharjulainen , kaksinkertainen Flat trackin maailman mestari Lasse Kurvinen yhdessä toisen kokeneen jäärata-ajajan Mika Kallio kanssa. Seinäjoella molemmat ajoivat yhden lähtövoiton. Selvästi Mika alkoi ”lämmitä”, kun ajoi neljänessä lähdössä kauden ensimmäisen voittonsa jättäen toiseksi tiukassa taistossa Vertti Takalan. Kolmantena yhteispisteissä on Mikko Koskinen ASMP. Kaikilla edellä mainituilla Suomen Mestaruuksia jääradalta. Orivedellä tässä luokassa on mukana  13 ajajaa. Ennakkosuosikkeja ovat Mika Kallio ja Lasse Kurvinen. Lisäksi kärkitaistoon mukaan kiilaavat Mikko Koskinen ja Vertti Takala. Ei pidä unohtaa hallisevaa mestaria Ossi Rantalaa, joka on pitämässä ajotuntumaa taisteluharjoituksissa Kainuun Prikaatissa. Mukana on myös jääradalle paluun tehnyt Mestareiden Mestari Kari Vehniäinen KonnMK/UA. Hän voi yllättää vauhdillaan nuorempia kilpakumppaneita kauden edetessä.

Seinäjoella Suomen Cup 125 luokan voitti selvästi Juho Mähönen VRT . Suomen Cup Master luokan ykkönen oli Antti Pekkonen VRT.  He lähtevät ennakkosuosikkeina jahtaamaan voittoja Orivedellä.

Master luokassa Orivedellä on kuusi ajajaa. Entisessä veteraaniluokassa oli vielä viime vuosikymmenen lopulla viivalla lähes 20 Vetreää Vauhdin veteraania. Mikä on veteraanit vienyt jääradoilta, luokan nimikö vai mikä ?

Runsain osanotto Orivedellä on luokissa B250 15 ja B 450 20 ajajaa. Seinäjoella B 250 voitti HMK Mauno Keskikallio. Ison luokan voittoon ajoi Miika Tourunen OrMK jättäen niukasti toiseksi 0,2 erolla Veeti Vähämaan E-PMMK. Kolmas oli Olli Mäkelä. Tulevana viikonvaihteena pienemmän luokan ennakkosuosikkina voidaan pitää Mauno Keskikalliota. Isossa luokassa on odotettavissa kiihkeää uusinta kisaa voitosta Miika Tourusen ja Veeti Vähämaan kesken. Lähdön kolmannesta sijasta taistelee kotiradallaan lujasti, Hiedan ratamestari, Rami Kolu OrMK, joka avauskisassa kaatui ja keskeytti kuudennelta sijalta.