Husqvarna julkaisi Norden 901- tuotantomallin

Teksti
Kuva
Husqvarna
Uusi Husqvarna Motorcycles Norden 901 saapuu vihdoin jälleenmyyjille.

Ensimmäistä kertaa konseptimallina 2019 EICMA -näyttelyssä esitelty Norden 901 on nyt valmis vastaamaan seikkailumotoristien haaveisiin ja uutuus tarjoaa poikkeuksellisen ajokokemuksen kun asvaltoidut tiet loppuvat.

Monipuolisten maastojen jatkuvasti muuttuviin haasteisiin vastaava uutuus on saanut inspiraationsa Husqvarnan Rally -kilpailuihin kehitetyistä kisapyöristä. Nopea, hauska ja helposti käsiteltävä moottoripyörä palkitsee pitkienkin ajopäivien päätteeksi eikä sillä ole merkitystä, millaisen reitin kuljettaja on valinnut.

Norden 901 on puhutteleva ja silti helposti lähestyttävä uutuus keskikokoisten seikkailumoottoripyörien segmentissä. Pehmeä ja silti vääntävä 899 cc ja 105 hv tuottava kaksisylinterinen rivimoottori toimii Norden 901 -uutuusmallin voimanlähteenä, jossa tasapainoakselit vähentävät moottorin tärinää. Moottori on sijoitettu kevyeen teräsputkikehikkorunkoon, joka on valmis kuljettamaan sekä matkatavarat että matkustajat kaukaisimpaankin määränpäähän läpi haastavimpien maastojen WP APEX -iskunvaimennuksen ja niiden pitkän joustomatkan ansiosta. Ison 21" etuvanteen ja 18" takavanteen ansiosta vastaan tulevien esteiden ylitys onnistuu vaivattomasti. Kiistattomista offroad-ominaisuuksistaan huolimatta Norden 901 tarjoaa vertaansa vailla olevan ajonautinnon ja käsiteltävyyden myös asvaltilla.

Äärimmäisissäkin olosuhteissa luotettava moottoripyörä on ehdoton valinta kuljettajalle, jonka määränpäänä on kulkea läpi tuntemattomien maastojen. Tähän tarkoitukseen suunniteltuna Norden 901 on varusteltu Boschin kaarreavusteisella ABS -järjestelmällä, josta löytyvät myös Street ja Offroad -asetukset. Myös kallistuskulmaa lukeva kaarreajon luistonestojärjestelmä (MTC) toimii kuljettajan apuna, jonka kehitystyössä on kiinnitetty erityistä huomiota sen toimivuuteen Offroad -ajotilassa.

Jokaisen horisontin taa ulottuvan seikkailun tulee taata, että kuljettaja ylittää jokaisen kohtaamaansa haasteeseen. Tähän tarkoitukseen Norden 901 tarjoaa kolme valinnaista ajoasetusta (Street, Rain ja Offroad) sekä lisävarusteena saatavan Explore -ajoatilan. Easy Shift -vaihdeavustin mahdollistaa vaihteiden vaihtamisen ilman kytkimen käyttöä molempiin suuntiin ja 6-nopeuksinen vaihdelaatikko toimii PASC -luistokytkimellä, joka säilyttää optimaalisen pidon takarenkaalla.

Tekniset ominaisuudet: 

 • Kromi-molybdeeni teräsputkirunko, jossa moottori on integroitu osaksi kantavaa rakennetta
 • 889 cc, 105 hv ja 100 Nm vääntävä kaksisylinterinen rivimoottori 
 • Säädettävä WP APEX -iskunvaimennus takaa optimaalisen ajotuntuman niin tiellä kuin maastossakin 
 • Kolme valittavaa ajoasetusta: Street, Rain ja Offroad, sekä lisävarusteena saatava Explorer -asetus
 • Kallistuskulmaa lukeva ABS -järjestelmä valinnaisella Offroad -asetuksella 
 • Ride-by-wire -kaasu
 • Easy Shift -vaihdeavustin
 • Kallistuskulmaa lukeva luistonesto, joka on yhdeksänportaisesti säädettävissä Explorer -ajoasetuksella kuljettajan mieltymysten mukaan
 • PASC -luistokytkin
 • Tubeless -pinnavanteet ja Pirellin Scorpion Rally STR -renkaat takaavat suorituskyvyn niin kadulla kuin maastossakin
 • Kapasiteetiltaan 19-litrainen polttoainesäiliö kasvattaa toimintamatkan 400 km asti 
 • Lisävarusteena saatava Connectivity Unit -liitäntäyksikkö tuo mittaristonäkymään käännös käännökseltä etenevän navigoinnin, musiikin toistomahdollisuuden sekä puheluiden vastaanottamisen

Husqvarna Motorcycles Functional Apparel -ajovarustemallisto laajenee Norden 901 -mallin kuljettajille suunnatuilla tuotteilla, jotka täydentävät moottoripyörän selkeästi erottuvan muotoilun ja pitävät sinut suojattuna, lämpimänä ja kuivana läpi vaihtuvien vuodenaikojen. Norden 901 on suunniteltu mukautumaan kuljettajansa vaatimusten mukana, joten on luonnollista, että Husqvarnan Technical Accessories -lisävarustemallisto sisältää valikoiman erilaisia pyörälaukkuja, moottorin toimintaa ja suorituskykyä sekä kuljettajan ergonomiaa yksilöllisten tarpeiden mukaisesti optimoivia varusteita.

Husqvarna Motorcycles Norden 901 on odotettu uutuus, joka on saatavilla valtuutetuilta jälleenmyyjiltä marraskuusta alkaen. 

Federico Valentini – Head of Husqvarna Motorcycles Marketing: “Husqvarna Motorcycles on brändinä kehittynyt vuodesta 2014 eteenpäin ja uuden Norden 901 -mallin julkaisun myötä laajennamme valikoimaamme jälleen uuteen segmenttiin. Moottoripyörä sai erittäin innostuneen vastaanoton vuoden 2019 EICMA -näyttelyssä ja nyt tuotantomalli on julkaistu. Uskomme, että Norden 901 asettuu segementtinsä kärkeen ja on niiden kuljettajien suosiossa, jotka haluavat kokea enemmän."