Husqvarna julkaisi lähes täysin uudistuneet 2024 enduromallit

Teksti
Kuva
Husqvarna
Husqvarna esitteli tänään Norjassa lehdistölle lähes täydellisen muutoksen kokeneet 2024 enduromallit.

Husqvarna Motorcyclesin uudet vuoden 2024 TE- ja FE-mallit nostavat ajokokemuksen uudelle tasolle. Uudistettu runko, takarunko, ajoergonomia, jousitus sekä jarrut yhdistettynä lukuisiin muihin innovatiivisiin uudistuksiin parantavat ajettavuutta entisestään.

Uudet enduroon suunnitellut WP-jousitukset, jotka antavat kuljettajalle itseluottamusta teknisillä osuuksilla. Johdonmukaisen suorituskyvyn takaa uusi WP XACT Closed Cartridge -jousitus. Uudistettu Hydrostop järjestelmä iskun viimeisellä 68 mm matkalla auttaa säilyttämään liikkeen eteenpäin suuntautumisen. Uudistetussa WP XACT -takaiskunvaimentimessa on muun muassa uusi  100 g kevyempi ja 15 mm lyhyempi mäntä - mutta tarjoaa silti 300 mm:n jouston. Etu sekä takaiskunvaimentimen asetuksia voidaan säätää käsin nopeasti ja helposti.

Uusi kromi-molybdeeniteräksestä valmistettu runko, joka suunniteltu kokonaisuudeksi WP-jousituksen kanssa. Uudessa rungossa optimoidut antisquat- sekä jousto ominaisuudet.

Kestävämpi hybriditakarunko takaa poikkeuksellisen ketterän käsittelyn ja luottamusta herättävän vakaan ajotuntuman.

Uusi ajoergonomia on viimeistelty modernilla grafiikalla ja uudella pitävämmällä satulanpäällisellä. Parannettu ajoasento takaa paremman tuntuman pyörään ja siten paremman hallinnan. Tankin sekä satulan kapea muotoilu mahdollistavat täydellisen liikkuvuuden seisaaltaan ajettaessa. Uudelleen suunniteltu valoumpio nyt varustettu LED ajovalolla.

Uuden sukupolven TE 150, TE 250 ja TE 300 2-tahtimalleissa on uusi moottori, jossa on hyödynnetty Throttle Body Injection (TBI) -teknologiaa. TBI takaa tasaisemman ja helposti hallittavan tehontuoton koko kierrosalueella, myös vaativimmissa olosuhteissa.

FE 250 ja FE 350 -malleissa on uudet, kompaktimmat DOHC-moottorit. Kaksi astetta taaksepäin kallistetulla moottorin parantaa massojen keskitystä merkittävästi ja edistää rungon antisquat-käyttäytymistä. Uusi sijoittelu parantaa ajotuntumaa merkittävästi, kun pyörästä otetaan kaikki tehot käyttöön.

Uusi mallisto vie enduro-ajokokemuksen aivan uudelle tasolle myös kehittyneen elektroniikan ansiosta. EMS ( Engine Map switch) tarjoaa kaksi esiasetettua moottorin tehokarttaa erilaisiin maasto olosuhteisiin. Nelitahtimallit tulevat vakiona Offroad luistonesto ja quikshifter- vaihdeavustimilla.

Koko uusi mallisto on viimeistelty premium-komponentteilla; Uusittu LED-ajovalo, parannetut BRAKTEC-jarrut jotka nyt varustettu huippusuorituskykyisillä GSK-jarrulevyillä, ProTaper-ohjaustangot ja Michelinin enduro-renkaat.

d

2024 Tekniset kohokohdat

 • Uusi kromi-molybdeeniteräksestä valmistettu runko, joka on optimoitu parantamaan antisquat-käyttäytymistä ja jousto-ominaisuuksia
 • Uusi polyamidi/alumiini-hybriditakarunko kestävyyttä sekä helpon ajotuntuman
 • Uudet 48 mm WP XACT Closed Cartridge -jousitukset tarjoavat tasaisen vaimennuksen ja ennakoitavan hallinnan
 • Uusi WP XACT -takajousitus on kevyempi ja kehitetty vaativaan ajoon
 • Uudet 2-tahtimoottorit hyödyntävät TBI-teknologiaa
 • Uudet 250cc ja 350cc DOHC 4-tahtimoottorit tarjoavat luokkansa parasta tehoa ja vääntömomenttia
 • Uusi LED-ajovalo
 • Uusi BRAKTEC-jarrujärjestelmä ja suorituskykyiset GSK-levyt
 • Uusi monitoiminen Map Select Switch -design hallitsee quickshifteriä ja luistonestoa (vain 4-tahtimoottorissa)
 • Uusi Offroad Control Unit (OCU) tuo elektroniikkaan käyttäjäystävällisyyttä
 • Premium-luokan ProTaper-ohjaustanko ja ODI Grips -kahvat
 • Sähköstartti, jota käyttää kevyt Li-ion 2.0 Ah akku

Kaikkiin olosuhteisiin pukeutumista ja suojaa tarjoaa Functional Offroad Apparel Collection -mallisto. Uuden Moto-10 Spherical Railed Helmet -kypärä sekä laaja kokoelma vaatteita ja teknisiä lisävarusteita tuovat lisää suorituskykyä ja kestävyyttä.

Vuoden 2024 enduro-valikoima on nyt saatavilla maailmanlaajuisesti kaikilla valtuutetuilla Husqvarna Motorcycles -jälleenmyyjillä. Saatavuus voi vaihdella maittain. Hinnat ja saatavuustiedot löytyvät paikalliselta Husqvarna Motorcycles -jälleenmyyjältä.