Hurri kisasi Itävallassa

Kimmo Hurri kisasi viikonloppuna Itävallassa. Hurrin mukana huoltojoukoissa oli WP:n Simo Kirssi (vas.), vaimo Meiju ja KTM:llä työskentelevä Andreas Glavas.
Itävaltaan muuttanut Kimmo Hurri ajoi viikonloppuna ensimmäisen paikallisen kilpailunsa.

Alkukesästä KTM:n kansainvälisen markkinointipäällikön roolin vastaanottanut Kimmo Hurri on asunut uuden työnsä tiimoilta muutaman kuukauden ajan Itävallassa. KTM:n pääkonttorilla Mattighofenissa työskentelevä Hurri ei ole unohtanut myöskään ajamista, vaikka se ei Itävallassa olekaan ihan yksinkertaista.

- Meillä on Mattighofenissa yksi motocrossrata, joka on auki perjantaisin ja lauantaisin. Muuten saakin matkustaa sitten aika pitkän pätkän, ennen kuin seuraava rata tulee vastaan. Varsinaisia enduron harrastuspaikkoja täällä ei ole ollenkaan, Hurri kertoo.

Itävallassa ei ajeta myöskään varsinaisia endurokilpailuja kuin yksi, ja sekin vain joka toinen vuosi. Maassa ajetaan kyllä Enduro Trophy -sarja, mutta se koostuu viidestä CC-kilpailusta. Sarjan kolmas kilpailu ajettiin viime viikonloppuna Oberwölzissa ja sen reitti on eniten ”enduromainen”. Niinpä kilpailu sai näytellä Hurrin debyyttiä Itävallassa. Vantaan Moottorikerhon kuljettajan valmistautuminen kahden tunnin CC-kilpailuun ei ollut paras mahdollinen, sillä ajokertoja Hurrilla oli viimeiseen seitsemään viikkoon takana vain kaksi.

- Kilpailuun starttiin yhteislähdöllä, mutta kun lähtöalue oli niin kapea, olivat kuljettajat U-muotoisessa asetelmassa. Olin aivan päinvastaisessa kulmassa kuin kärkikuljettajat, joilla oli suora linja ensimmäiseen kurviin. Itse tulin siihen vinoa linjaa ja tietysti ensimmäisessä kurvissa vähän kolisi. En kuitenkaan kaatunut, vaikka ajoinkin nauhoista läpi, Hurri nauroi.

Kisan alku sujui hyvin ja KTM-kuljettaja taisteli parhaimmillaan neljännestä sijasta. 14 minuutin mittainen reitti kierteli kokonaan vuoren rinteellä ja siinä oli todella pitkiä ylä- ja alamäkiä. Vähän ennen kisan puoltaväliä Hurrilla alkoi olla vaikeuksia puutuvien käsien kanssa ja viimeiset kierrokset olivat täyttä tuskaa, kun mies taisteli jalkakramppien kanssa eteenpäin.

- Jalat joutuivat todella koville alamäissä ja kun minulla on ajoa niin vähän alla, iskivät kovat krampit. Lopun vain ajelin maaliin, mutta olin silti kisaluokan yhdeksäs. Toki sijoituksella ei sinällään ollut mitään väliä, kunhan pääsin ajamaan. On mahtavaa huomata, että täällä on myös hieno yhteisö lajin parissa ja apua saa aina. Nytkin minulla olivat kisassa huollossa mukana vaimoni lisäksi myös työkaverini Andreas Glavas ja WP:llä töissä oleva Simo Kirssi, Hurri päätti.