Historian viimeinen Silverskin Extreme

Teksti
Silverskin Extreme kaasutellaan lauantaina viimeistä kertaa.
Kuva
Jani Hovi
Silverskin Extreme kaasutellaan historian viimeistä kertaa lauantaina. Kisaan pääsee yhä mukaan.

Silverskin Extreme on ensimmäisestä kilpailustaan asti aiheuttanut Suomen enduropiireissä porinaa. Mielenkiintoa ja mielipiteitä kilpailusta on aina riittänyt ja reitin varrella on ollut viljalti kuvaajia ja yleisöä, mutta varsinaisia kilpailuun osallistuvia kuljettajia on ollut mukana tapahtuman huomioon nähden niukan puoleisesti.

Kilpailun johtaja Vicke Ruokolahdenmukaan Espoon moottorikerho on kuitenkin aina kokenut asiakkaikseen nimenomaan Silverskin Extremeen osallistuvat kuljettajat.

- Tämä on ollut EMK:lle näkyvä ja vaikuttava tapa toteuttaa kerhon tehtävää moottoriurheilun edistäjänä. Vuodesta toiseen olemme olleet tämän kilpailun kanssa hyvin tiukoilla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että kriittinen harrastajamassa ei riitä kattamaan kilpailun järjestämisestä aiheutuvia kuluja. Kilpailun järjestäminen ohuella osallistujamäärällä ei ole taloudellisesti kestävää, eikä toisaalta sen valtavan vaivan väärti, jonka kilpailun järjestäminen edellyttää. Päätimme EMK:n avainhenkilöiden kanssa, että kilpailu kuitenkin ajetaan ja tehdään tästä viimeisestä Silverkin Extremestä kunnon spektaakkeli, Ruokolahti kertoo.

Kilpailuun voi vielä ilmoittautua ja mukaan pääsee niin pitkään, kunnes tykki jysähtää.

Ja tykkihän jysähtää ensi lauantaina.

Ohjeita: silverskinextreme@gmail.com

Kommentit

Lähettänyt Ron Johnsson : Ke, 06/15/2022 - 14:12

Todella ikävä kuulla, että Silverskin Extremen taru on tullut tähän pisteeseen. Tapahtuma on aina ollut erittäin hyvin järjestetty, sopivan haastava ja kilpailijoiden puolesta pidetty ja odotettu tapahtuma. 

Tämän jälkeen Suomessa on vain yksi Extreme Enduro-kilpailu, Sisu Extreme joka on haastavuudeltaan aivan eri asteella kuin tämä Espoon kilpailu. Olisi mukavaa ajaa vastaavan tyylisiä kisoja lisää. 

Hard / Extreme Enduro kilpailut keräävät Keski-Euroopassa satapäisiä kilpailija määriä ja laji on kovassa nosteessa. Virossakin ajetaan omaa HardEST-sarjaa. Luulisi, että Suomestakin löytyisi enemmän kuin 60 osallistujaa tämän tyyliseen kilpailuun. 

Eli, jos et ole Erzbergissä ajamassa niin ei kun nimi listaan ja viivalle. 

Lauantaina viivalla itseään haastamassa.

-Ron-

Kieli
suomi

Lähettänyt JUKKA PYLVÄS / ARIMER OY : Ke, 06/15/2022 - 15:35

Sirverskin on ollut suunnannäyttäjä Sisulle. Extremen pioneerityö on tehty Espoossa. Harmi, kun siellä ei kisata enää ensi vuonna. Ehkäpä parin välivuoden jälkeen taas, jahka saadaan kilpailijat innostumaan uudelleen!

Kuin myös lauantaina mukana.

T: Hardiin hairahtanut

Kieli
suomi