Heti draamaa Dakarilla

Kuva
Monster Media
Dakar-ralli käynnistyi dramaattisissa merkeissä, kun viime vuoden voittaja joutui keskeyttämään heti alussa. Lisäksi päivän nopein kuljettaja sai päivän päätteeksi aikarangaistuksen.

Dakar-ralli pyörähti tänään toden teolla käyntiin, kun kuljettajat ajoivat 367 kilometrin mittaisen erikoiskokeen. Viime vuonna kilpailun voittanut Sam Sunderland kohtasi vaikeuksia jo erikoiskokeen alussa. Sunderland kaatui kuin takana oli vasta 52 kilometriä ja loukkasi tilanteessa selkänsä ja joutui keskeyttämään. Järjestäjien mukaan Sunderland oli tajuissaan ja hänen kaikki raajansa liikkuivat. Myöhemmin Enduro21.com -sivusto uutisoi, että Sunderlandin tiimi oli kertonut kuljettajan olevan muuten kunnossa, mutta hänellä on olkapäävamma.

Päivän nopein kuljettaja oli Daniel Sanders, mutta maaliintulon jälkeen Sanders sai kolmen minuutin aikarangaistuksen ajettuaan ylinopeutta siirtymällä. Sandersin rangaistuksen vuoksi päivän voittajaksi nousi Hondan Ricky Brabec. Amerikkalainen kellotti 44 sekuntia kovemman ajan, kuin samalla sekunnille ajaneet KTM:n tehdastiimin Kevin Benavides ja BAS KTM -tiimin Mason Klein. Joan Barreda oli päivän neljäs, vaikka hänen tililleen tuli minuutin aikasakko ylinopeudesta. Toby Price oli päivän viides.

Vuonna 2020 ensimmäisenä amerikkalaisena Dakarin voittanut Bradec johtaa samalla myös kokonaiskilpailua 19 sekunnin turvin ennen Benavidesta. Price on kolmantena, 39 sekuntia Brabecin takana.

Alla kärjen kokonaistilanne ensimmäisen varsinaisen kisapäivän jälkeen.

d