Henriksson tekee paluun kisapoluille

Paavo Henriksson tekee paluun kisapoluille.
Vuoden 2020 enduron Suomen mestari Paavo Henriksson tekee paluun kisapoluille reilun kahden vuoden tauon jälkeen.

21-vuotiaana enduron harrastamisen aloittanut Paavo Henriksson teki urallaan pyyteettömästi työtä ja saavutti lopulta enduron Suomen mestaruuden. Mestaruuden jälkeen Henriksson vaihtoi pyörämerkkiä ja ajoi vielä yhden kauden, mutta päätti sitten ripustaa kypärän naulaan. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut ja Henriksson treenaa vauhdilla valmistautuessaan alkavaan cross countryn SM-sarjaan. 

- On tätä asiaa kypsytelty pitkään. Lopullinen päätös syntyi vuoden vaihteessa, jolloin pidin kaksi viikkoa lomaa töistä. Kisauran jälkeen minä korvasin oikeastaan työnteolla ajamisen jättämän aukon elämässäni. Tuntui, että olen töissä koko ajan. Ennen ajamisessa oli päämääriä, mutta kun ajaminen loppui, en pystynyt korvaamaan niitä päämääriä työllä. Lomalla rupesin miettimään, että nyt asialle pitää tehdä jotain ja juttelin työnantajalle asiasta. Hän ymmärsi heti ja totesikin, että nyt taitaa olla liikaa työstressiä, Henriksson kertoo.

Tuon päätöksen jälkeen Henriksson sai mielenkiintoisen puhelun, jossa kysyttiin olisiko miehellä intoa lähteä ajamaan Riejulla. Suomeen kovaa tulemista tekevä espanjalaismerkki etsi kuljettajaa ja ennen kuin Henriksson huomasikaan, oli hänellä tallissaan 300-kuutioinen Rieju.

- Tulen ajamaan Riejulla ainakin kaksi ensimmäistä CC:n SM-sarjan osakilpailua. Pyörä tuntuu hyvältä käteen ja on helppo ajaa. Nyt kun lumet sulivat, niin jousitus tuntuu pehmeältä, mutta siihen löytyy varmasti lääkkeet, Henriksson uskoo.

Mitään lyhyttä kisapoluille paluuta ei Henrikssonin ole tarkoitus tehdä, vaan miehellä on jo katse vuodessa 2025. 

- Kun ollaan rehellisiä, niin en ole hirveän monipuolinen kuljettaja. Nyt täytyy ottaa järki käteen ja kesällä tulen keskittymään omien heikkouksieni parantamiseen. Tähtäin on ensi vuodessa, johon yritän saada hyvän paketin kasaan ja keskittyä täysillä ajamiseen. Yritän saada ympärille hyvän joukon ja järkevän rahoituksen, jotta kaikkea ei tarvitse tehdä ja maksaa itse. Ne ajat on jo nähty, Henriksson päättää.