Hellettä Kreikassa

Iskeekö Steve Holcombe takaisin ja palaa EnduroGP-luokan voittajaksi?
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarjan neljäs kisaviikonloppu vie kilpailijat Kreikan Serresiin, jossa kenenkään ei ainakaan tarvitse palella, sillä lämpötila on 35 asteen paikkeilla.

Vajaan 80 000 asukkaan Serres sijaitsee Keski-Makedonian alueella Kreikan pohjoisosassa. Bulgarian rajalle ei ole matkaa kuin reilut 50 kilometriä. Serres on enduron harrastajille tuttu paikka. Täällä ajettiin MM-enduroa viimeksi neljä vuotta sitten ja vuonna 2008 Six Days Enduro ajettiin myös Serresin maastoissa.

Kilpailukeskus on aivan kaupungin läheisyydessä sijaitsevalla moottoriradalla, jonka alueella ajetaan myös tämän päivän supertesti, sekä lauantain ja sunnuntain 3,5 kilometrin mittainen crossitesti. Extremetesti ajetaan Serresin pohjoispuolella, Rachovitsassa, testillä on mittaa 3 kilometriä. Endurotesti sijaitsee samalla suunnalla, mutta lähempänä Serresiä, St Georgesissa. Sillä on mittaa 8,5 kilometriä. Reitti kierretään kolmeen kertaan järjestyksessä endurotesti, extremetesti ja crossitesti. Koko kierrokselle tulee pituutta 62 kilometriä. 

Huonolta näyttää 

Kisa itsessään ei näytä huonolta, mutta kilpailijoiden määrä vain vähenee entisestään. Osasyynä on tietysti se, että mukana ei ole lainkaan Youth-luokkaa, joka olisi hieman lisännyt kilpailijamäärää. Nyt E1-luokkaan on ilmoittautunut 6, E2-luokkaan 10, ja E3-luokkaan 6 kilpailijaa eli kolmeen pääluokkaan yhteensä 22 kilpailijaa. Lisäksi junioriluokissa J1 ja J2 on yhteensä 20 ilmoittautunutta, sekä tälle kaudelle mukaan tuoduissa Open-luokissa yhteensä 22 kilpailijaa. Ei totta vieköön hyvältä näytä.

Voittaako Freeman?  

Yleiskilpailussa, eli EnduroGP-luokassa suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, pystyykö Brad Freeman ottamaan neljännen perättäisen voiton, vai onko alkukauden kisoja hallinnut Steve Holcombe jälleen valmis taistelemaan voitosta. Voittoa jahtaavat kuitenkin myös Danny McCanney, Alex Salvini, Loic Larrieu ja Giacomo Redondi. Eikä luonnollisesti kannata unohtaa jälleen täydessä iskussa olevaa Eero Remestäkään.

E1-luokassa Brad Freemanille tuskin löytyy voittajaa, mikäli ei mitään odottamatonta tapahdu. Beta-kuljettaja on voittanut tähän mennessä kaikki kisat. Podiumpaikkoja jahtaavat tässä luokassa ainakin Davide Guarnieri, Matteo Cavallo ja Thomas Oldrati.

E2-luokassa voitto on tiukemmassa, siitä kertoo sekin, että luokassa on neljä päivävoittajaa. Pistejohtajana reitille lähtee Alex Salvini. Hän on voittanut tällä kaudella kaksi kisaa, kuten myös Loic Larrieu. Yhden voiton miehiä ovat Eero Remes ja Giacomo Redondi. Tästä nelikosta löytynee voittaja myös Serresissä.

E3-luokassa Steve Holcombe on ykkössuosikki, takana on viisi päivävoittoa. Entä sitten Danny McCanney? Viimeinen päivävoitto kirjattiin hänelle ja TM-kuljettaja janoaa varmasti lisää. Podiumpaikkoja hakevat myös David Abgrall ja Anthony Geslin.

Mitä tekee Kytönen?

Junior1-luokassa Andrea Verona on ollut tällä kaudella voittamaton. Lähes yhtä selkeästi kakkospaikalle on ajanut Theophile Espinasse. Sarjassa kolmantena on Wil Ruprecht, jolla on neljä podiumpaikkaa tältä kaudelta. Siinä luokan kärkinimet. Tuota pakkaa sekoittaa varmasti Roni Kytönen, joka virheettömällä ajolla omaa mahdollisuudet jopa voittoon asti. Vauhtiahan miehellä kyllä riittää, se nähtiin viimeksi SM-crossissa Karkkilassa.

Junior2-luokkaa on hallinnut neljän voiton turvin Enric Francisco. Jack Edmondson on puolestaan ollut voittajan pallilla kaksi kertaa. Kaksikko on selkeä ykkössuosikki täälläkin, sillä he ovat jakaneet myös kakkossijat keskenään. Kolmospallille pääsy on sitten tiukemmassa ja siitä taistelevat vahvimmin Ruy Barbosa, Emanuele Facchetti ja Leo Le Quere.

Supertestillä ajetaan tänään kello 17:30 alkaen. Lauantaina ja sunnuntaina startti on kello 9:00 ja maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat heti kello 16:00 jälkeen.