Hallitseva mestari Vesterinen päättää erikoisen SM-kautensa kotiradallaan

Teksti
Kuva
Tiedote
Matias Vesterinen päättää erikoisen kautensa viikonloppuna kotiradallaan Imatralla. Vesterisen kauteen on mahtunut varusmiespalvelusta, koronaa ja kilpailupäivän kanssa sekoilua.

Matias Vesterisen vuosi motocrossin Suomen mestaruussarjassa on kulkenut tammikuussa alkaneen varusmiespalveluksen ehdoilla, minkä takia Imatran Moottorikerhon edustaja ei ole päässyt juurikaan ajoharjoittelemaan. Tampereen osakilpailu jäi ruokolahtelaiselta välistä, koska kilpailu ajettiin poikkeuksellisesti sunnuntain sijaan lauantaina eikä Vesterinen ollut edes huomannut anoa lomaa kyseiselle päivälle. Eikä metsäleiriltä annettu lupaa poistua viime hetkilläkään. Lisäksi Vesterinen oli yhden osakilpailun sivussa flunssan ja toisen koronavirustartunnan takia, joten vähintäänkin erikoinen kausi on ollut käynnissä.

- Sama tarina minulla on kuin tähänkin asti. Tämä on välivuoteni armeijan takia. Ajattelin kyllä, että olisin päässyt treenaamaan enemmän ja ajanut useamman kisan, mutta näillä on menty. Ensi kaudella ajan sitten täysillä, Vesterinen muistuttaa.

Normaalina kautena Vesterinen lähtisi kotikilpailuunsa vahvana suosikkina ja intoa täynnä. Iloa löytyy tälläkin kertaa, muttei kilpailun tulosodotusten muodossa.

- Olemme olleet intissä aikalailla metsäleireillä ja syöneet ”vain nuudelia” edelliset kolme viikkoa. Ensin Rovajärvellä ja tällä viikolla Savonlinnassa. Ajamassa kävin viimeksi noin kuukausi sitten, kun oikeasti pitäisi ajaa monta kertaa viikossa.

- Pääsen kotiin perjantaina iltapäivällä ja käyn ehkä treenaamassa lauantaina. Ei siitä kauheasti ole apua, mutta jos vähän tuntumaa saisi kuitenkin. Kotiradalla pitäisi tietenkin täräyttää kunnolla, muttei se onnistu ilman treeniä. Lähden kisaan pitämään hauskaa.