Haljala toinen ja Puhakainen kolmas San Marinossa

Teksti
Hermanni Haljala nousi E1-luokan podiumille San Marinossa.
Kuva
Jutta Autio
Andrea Verona oli jälleen odotetun ylivoimainen enduron EM-sarjassa. Myös suomalaiset onnistuivat luokissaan mukavasti. Podiumille nousivat Hermanni Haljala ja Samuli Puhakainen.

San Marinossa ajettavan enduron EM-sarjan toinen kisapäivä sujui yleiskilpailun osalta ensimmäisen malliin. Andrea Verona takoi kärkiaikoja toisensa jälkeen ja kirjautti aikakirjoihin voiton runsaan minuutin erolla. Matej Skuta oli jälleen toinen ja Davide Soreca kolmas.

E1-luokassa jatkui Davide Sorecan voittoputki. Hän on nyt voittanut sarjan kaikki neljä osakilpailua. Hermanni Haljala oli eilen epäonninen, mutta nyt ei virheitä tullut, vaan Haljala kuittasi luokan kakkossijan ja sehän lupaa hyvää myös viikon kuluttua ajettavaa MM-sarjan seuraavaa osakilpailua ajatellen. Päivän kolmonen oli eilen toiseksi ajanut Davide Mei.

- Tämä oli ihan ok päivä. Ei tullut suurempia virheitä. Crossitesti ja extreme sujuivat mielestäni parhaiten. Niillä pystyin haastamaan Sorecaa. Endurotestillä se ero tuli, mitä meillä oli. Siellä sain edellä lähteneitä kiinni, niin en päässyt ajamaan täysin omaa ajoani, mutta en minä häviötä sen piikkiin laita. Soreca ajoi siellä paremmin ja omaan ajooni en ollut siellä tyytyväinen. Tiedän kyllä, mistä se johtuu ja nyt tehdään pyörään vielä pieniä muutoksia ennen Italian MM-kisaa, Haljala selvitti.

Eemil Helander onnistui selkeästi paremmin kuin ensimmäisenä päivänä ja ajoi sijalle seitsemän. Myös Aleksi Alanne paransi sijoitustaan ja oli nyt 24.

Andrea Verona (kuva: Enduro European)

E2-luokassa kärjen järjestys oli eilisen tapaan Andrea Verona, Daniel Mundell ja Alex Walton. E3-luokassa niin ikään kuten lauantainakin Anthony Geslin, Mattia Capuzzo ja Mirko Ciani. 

Juniorit 

J1-luokassa Killian Lunier oli jälleen omaa luokkaansa, kuten sarjajohtajalta sopii odottaakin. Samuel Davies ajoi eilisen kolmossijansa seuraksi nyt kakkossijan. Päivän kolmonen oli Matej Skorepa. Tiitus Enjala oli eilen kahdeksas, eikä se tyydyttänyt miestä. Enjala sanoi, että parempaan oli mahdollisuus ja nyt hän näytti, että tiesi mistä puhui. Maalissa Enjalalle kirjattiin hieno neljäs sija.

- Meni aika paljon paremmin kuin eilen. Aamulla tein kunnon verryttelyn niin sain heti hyvän tatsin päälle jo ensimmäiselle testille. Ajollisesti tämä oli paljon parempi päivä kuin eilen, vaikka heitinkin kahdet lipat ja stumppasin kerran. Ilman niitä virheitä podium olisi varmasti ollut tosi lähellä, kyllä niissä varmasti sen verran aikaa meni. Lopussa sitten vain varmistelin nelossijaa. Sijoitukseen olen tyytyväinen ja se tuo itseluottamusta. Seuraavaksi on viikon päästä MM-kisa ja jos siellä pääsen kympin joukkoon, niin olen tyytyväinen. Vaikeaa se voi kyllä olla, koska en taas ole ajanut 125-kuutioisella vähään aikaan, Enjala pohti jo tulevaa.

Tiitus Enjala (kuva: Jutta Autio)

J2-luokassa ei Matej Skutalle kukaan mahtanut tänäänkään mitään, vaan Skuta ajoi jo kauden kolmannen voittonsa. Diego Haution oli eiliseen tapaan toinen, mutta kolmossija vaihtui ja tuon sijan nappasi nyt Samuli Puhakainen.

- Meni ainakin sijoituksellisesti paremmin kuin eilen ja ajaminenkin tuntui paremmalta. Tein muutamia muutoksia pyörän iskunvaimennukseen. Ei se kyllä vieläkään ole sellainen mitä haluaisin. Menen vielä tiimin luokse säätämään pyörää ja sitten käyn tiistaina kokeilemassa sitä ennen ensi viikonlopun MM-kisaa. Jospa sielläkin alkaisi kulkea vähän paremmin, Puhakainen toivoi.

Luokan toinen suomalaiskuljettaja Niko Puotsaari ajoi sijalle yhdeksän.

J2-luokan podium. (kuva: Jutta Autio)

Youth-luokassa ajettiin kuin lauantain uusinta ainakin jos ajatellaan lopputulosta. Pietro Scardina oli jälleen nopein, mutta kakkossija oli tiukkaakin tiukemmassa. Gabin Allemand toinen ja Riccardo Pasquato kolmas. Eroa kaksikolla oli maalissa 3,5 sekunnin sadasosaa. Myös Juho Ahokas onnistui mukavasti ja sijoitus parani kahdella eilisestä. Nyt Ahokas oli kahdeksas.

- Tavoite täyttyi, koska pääsin maaliin. Tiukka kisa oli seitsemännestä sijasta. Välillä tuli ihan hyviä aikoja. Toisen kierroksen endurotesti onnistui hyvin, samoin joku extremetesti. Crossitesti oli kyllä edelleen vaikea, mutta ei sielläkään mitään isoja virheitä tullut. Peltoa pitäisi jostain löytää, että pääsisi sitäkin treenaamaan. Ensi viikonloppuna haetaan MM:stä puhdasta kisaa ja tietysti maaliin pääsyä, Ahokas suunnitteli. 

Seniorit ja naiset

Seniorluokan palkinnotkin olisi voinut jakaa lauantain tulosluettelon perusteella. Maurizio Micheluz oli jälleen ylivoimainen ykkönen. Nico Rambow sijoittui toiseksi ja Martin Gottwald kolmanneksi. Suomalaisista Juha Puotsaari oli jälleen nopein. Hän sijoittui jälleen neljänneksi. Mika Paavola paransi eilisestä pari sijaa ja oli nyt viides. Janne Mukkalan sijoitus oli seitsemäs ja Janne Rantanen oli yhdeksäs.

Naisten luokan voitto ratkesi lopulta vasta päivän viimeisellä maastokokeella, jossa Rachel Gutish oli kymmenen sekuntia Tanja Schlosseria nopeampi ja nousi luokan voittoon kolmen sekunnin turvin. Schlosser oli siis toinen ja kolmanneksi ajoi Linnea Akesson. Viivi-Maria Mäkisen sijoitus oli tänään kahdeksas.

Seuraavan kerran EM-pisteistä ajetaan Sipoossa elokuun puolivälissä.