Haaviston hallinta jatkuu

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Jere Haaviston hallinta motocrossin SM-sarjassa jatkui Siilinjärvellä. Luokkavoittoihin ylsivät myös Aleksi Pirinen, Melissa Mäntylä, Eelis Viemerö ja Miro Varjonen.

Siilinjärven SM-motocrossin toinen kilpailupäivä piti sisällään pelkästään SM-lähtöjä. SM-pisteistä kisataan viidessä eri luokassa. Ensimmäisenä radalle pääsivät MX85-luokan kuljettajat.

Ensimmäistä erää hallitsi Jimi Marttila johtamalla lähdöstä maaliin. Aika-ajon ykkönen Nico Bystedt ajoi toisena neljä kierrosta, mutta tippui sitten viidenneksi. Kakkospaikan otti haltuunsa Onni Kämäri ja piti sen maaliin asti. Kolmantena ruutulipulle ehti Aleksi Pirinen.

Aleksi Pirinen

Toinenkin erä sujui Jimi Marttilan hallinnassa aina siihen asti, kunnes hän kaatui neljännellä kierroksella ylämäessä ja tippui sijalle 13. Kärkeen nousi Aleksi Pirinen ja ajoi erän voittoon. Helpolla tuo voitto ei tullut, sillä Onni Kämäri oli ruutulipulla vain vajaat kaksi sekuntia myöhemmin. Kolmanneksi sijoittui Nico Bystedt. 

Päivän voitto kirjattiin Piriselle eräsijoilla 3 ja 1. Kämäri oli päivän kakkonen ja kolmantena podiumille kapusi Jimi Marttila noustuaan lopulta toisessa erässä kuudenneksi. 

Mäntylä hallitsi

MXD-luokan ensimmäisessä erässä ei kärkipaikkoja vaihdeltu. Melissa Mäntylä ajoi odotetusti kärjessä koko erän ja vei voiton 10 sekunnin erolla ennen koko erän toisena ajanutta Hanna Mertsalmea. Ria Virtanen ajoi puolestaan koko erän kolmospaikalla.

Toisessa erässä Hanna Mertsalmi otti startin, mutta menetti kohta kärkipaikkansa Ria Virtaselle. Melissa Mäntylän startti ei ollut paras mahdollinen, mutta jo toisen kierroksen täyttyessä hän oli jo kärjessä ja karkasi tämän jälkeen muilta. Hanna Mertsalmi ajoi maaliin toisena ja erän kolmoseksi ajoi Carita Lomp.

Melissa Mäntylä (158)

Mäntylä oli kahdella erävoitolla päivän ykkönen ja Mertsalmi puolestaan kahdella kakkossijalla päivän kakkonen. Päivän kolmonen oli eräsijoilla 3 ja 4 Ria Virtanen.

Viemerö voitti

MX125-luokan ensimmäistä erää dominoi Eelis Viemerö. Hän ajoi ykköspaikalla koko erän ajan, mutta takana taisteltiin muista sijoista. Eemil Pesonen putosi kakkospaikalta viidennellä kierroksella ja toiseksi nousi Simo Koskinen ajaen toisena myös ruutulipulle. Onni Jaakonsaari piti kolmospaikkaa hallussaan neljä kierrosta, mutta erän loppupuolella kolmanneksi nousi Eemil Ruuth.

Eelis Viemerö

Toista erää hallitsi Matias Miettinen johtamalla erää alusta loppuun. Jan Köiv ajoi pitkään toisena, mutta erän puolivälissä Eelis Viemerö nousi kakkospaikalle ja ajoi toisena myös ruutulipulle. Erän loppupuolella Köiv joutui taipumaan toisen kerran, kun kolmospaikalle nousi Simo Koskinen. 

Yhteistuloksissa voittaja oli Eelis Viemerö. Matias Miettinen oli avauserässä neljäs, mutta toisen erän voitto nosti hänet päivän kakkoseksi. Kolmossijan pokkasi Simo Koskinen eräsijoilla 2 ja 3.

Yhteislähdöt

MX2- ja MX1-luokan kilpailijat ajavat kisansa samassa erässä, joka on hieman kaksijakoinen asia kilpailijoiden kannalta. Joillekin asia on ok, mutta joillekin taas ei. Katsojien kannalta ratkaisu on kuitenkin hyvä. 

MX2-luokan ensimmäisessä erässä nähtiin dramatiikkaa, kun pistekakkosena ollut Saku Mansikkamäki kaatui ensimmäisessä kurvissa ja lähti muiden perään aivan viimeisten joukossa. Hyvä nousu kohti kärkeä päättyi kuitenkin keskeytykseen jo erän alkupuolella. Myös pistejohtaja Nico Stenberg kaatui rajusti alamäessä erän loppupuolella. Selkä sai kipeää ja erä jäi kesken. Erän voittoon ajoi koko ajan luokan kärjessä ajanut Sampo Rainio. Toisena ruutulipulla oli Kasimir Hindersson ja kolmanneksi kiirehti Jere Rönkkö.

Miro Varjonen

Toisessa erässä Sampo Rainio oli ajamassa ylivoimaiseen voittoon, mutta joutui keskeyttämään pyörän rikkouduttua. Kasimir Hinderssonin kisa taas päättyi kaatumisesta johtuneeseen keskeytykseen. Sitten kärkipaikan otti haltuunsa Miro Varjonen ja ajoi erän voittoon. Toiseksi sijoittui Jere Rönkkö ja kolmas oli Wiljam Malin. Tässä järjestyksessä kolmikko nousi myös podiumille.

Voittamaton Haavisto

MX1-luokassa ennakkosuosikki oli Jere Haavisto, eikä suotta. Indrek Mägi vei vähän aikaa joukkoa perässään Kasper Kangasniemi, mutta hyvin nopeasti Haavisto nousi kärkeen ja ajoi lopulta selkeään erävoittoon. Miro Sihvosella kesti hieman kauemmin nousta kakkospaikalle, mutta sen jälkeen ei myöskään erän kakkosesta ollut epäselvyyttä. Kolmantena ruutulipulle ehti alussa johdossa ollut Indrek Mägi.

Jere Haavisto (142)

Toisen erän aloitti parhaiten Matias Vesterinen, mutta Jere Haavisto otti jälleen kärkipaikan jo toisella kierroksella. Myös Vesterinen pysyi koko ajan kakkospaikalla. Miro Sihvonen lipsahti rajusti nurin kolmospaikalta ja paikan otti Indrek Mägi. Näin mentiin muutama kierros, kunnes Mägi menetti muutaman sijan ja kolmanneksi nousi Arttu Sihvonen ja ajoi tällä sijalla myös maaliin.

Miro Sihvonen

Yhteistuloksissa voittaja oli luonnollisesti jälleen Jere Haavisto. Toiseksi sijoittui Arttu Sihvonen ja kolmanneksi parhaat SM-pisteet kuittasi Matias Vesterinen.

Seuraavan kerran SM-pisteistä kisataan Karkkilassa heinäkuun puolivälissä.

Päivän kaikki tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/778