Haavistolle kelpaa vain voitto

Jere Haavisto lähtee positiivisin odotuksin SM-sarjaan.
Kuva
Jani Hovi
Jere Haavisto lähtee metsästämään Karkkilan SM-avauksesta vain voittoa.

Motocrossin MM-sarjaa italialaisessa JK Yamaha -tiimissä ajava Jere Haavisto saapuu viikonloppuna SM-avaukseen Karkkilaan voitto mielessään. Viime vuonna Haaviston SM-kausi päättyi polvivammaan ja nyt mies janoaa Suomen mestaruutta.

- Eihän minulla voi olla mitään muuta tavoitetta, kuin kaksi erävoittoa, Haavisto nauroi.

Haavisto haki kisatuntumaa SM-sarjaa varten viime lauantaina Viron MX-sarjan avauksesta ja sunnuntaina Latviassa ajetusta kilpailusta.

- Lähdin kisaan täysin uudella pyörällä, johon vain ruuvattiin kiinni minun omat iskunvaimentimeni. Takaiskunvaimennin hajosi jo treeneissä, eikä tilalle laitettu toiminut oikein. Koko Viron kisa meni sitten aivan penkin alle. Seuraavana päivänä Latviassa tajusimme, mikä ongelma iskunvaimentimessa oli ja saimme sen viimeiseen erään säätöihin. Siinä olin sitten jo kohtuullisessa vauhdissa ja jäin kisan voittaneen Talvikun nopeimmasta kierrosajasta enää vajaat puoli sekuntia. Kisat menivät huonosti, mutta onneksi lopussa löysimme syyn ja se helpotti omaa mieltäni. On minulla toki itselläni tiedossa, että treenit ovat menneet hyvin ja vauhti on parantunut, Haavisto kertoi.

Satoi tai paistoi

Tällä kaudella Haaviston päätähtäin on MM-sarjassa, mutta uusitun MM-kalenterin myötä hän pystyy ajamaan myös koko SM-sarjan. On selvää, että Haaviston kotimaisten tukijoidenkin kannalta SM-sarja on tärkeässä roolissa ja Haavisto tietää sen myös itse. Kauden avauskilpailu kaasutellaan Karkkilan saviradalla, josta Haavistolla on hyviä muistoja.

- Kisoihin Karkkilan rata laitetaan aina todella hienoon kuntoon ja olen pärjännyt siellä hyvin. Toivottavasti sade pysyy poissa, mutta jos sataa niin sitten sataa. Vaikka olisikin mukavampi ajaa kuivalla säällä, niin ei sade minua haittaa, Haavisto totesi.

Koronavirusepidemia on vaikuttanut moneen MM-sarjan tiimiin. Muutamat pienemmät tiimit ovat jopa ilmoittaneet, että he keskittyvät ensi vuoteen ja jättävät tämän vuoden väliin kokonaan. Haaviston JK Yamaha -tiimissä kaikki vaikuttaa olevan kuitenkin kunnossa.

- Olen treenannut nyt Suomessa, koska ei ole ollut mitään järkeä lähteä Italiaan. Olemme olleet tiimin kanssa tietenkin yhteyksissä ja kaikki on ennallaan. He odottavat myös kiivaasti MM-sarjan alkua ja sitä, että saadaan hommat taas käyntiin, Haavisto päätti.