Haavisto ylivoimainen Honkajoella

Kuva
Jani Hovi
Jere Haavisto vastasi parhaasta vauhdista Honkajoella motocrossin SML Loukko.com MX-liigan toisena päivänä voittamalla molemmat ajamansa erät ylivoimaisesti.

SML Loukko.com MX-liigan toinen kilpailupäivä Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella käsitti pelkästään kansallisten luokkien kilpailuja. Päivän pääluokka oli ehdottomasti MX TOP250 Open A. Mukana oli lähes koko Suomen parhaimmisto, sillä nyt oli loistava tilaisuus verrata vauhtiaan kilpakumppaneihin ennen seuraavana viikonloppuna ajettavaa SM-avausta.

Juuso Matikainen

Juuso Matikainen

Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Juuso Matikainen, mutta jo toisella kierroksella kärkeen nousi aika-ajon ykkönen Jere Haavisto. Hän alkoi heti tehdä eroa muuhun joukkoon ja ajoi selkeään erävoittoon 19 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Matikaista. Kolmantena ruutulipulle tuli lähes koko erän kolmospaikalla ajanut Emil Silander.

Toisessa erässä Haavisto oli ongelmissa ensimmäisessä kurvissa, mutta ajoi nopeasti muut kiinni ja nousi nopeasti jälleen johtoon. Tämän jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Vaikka Haavisto ei enää aivan täysillä ajanutkaan, oli ero kakkoseen ruutulipulla 20 sekuntia. Juuso Matikainen oli jälleen erän toinen ja Emil Silander kolmas. Tämä oli myös järjestys podiumilla.

Jere Haavisto

Jere Haavisto

- En ymmärrä miksi molemmat startit epäonnistuivat. Oli myös vähän haastavaa ajaa, koska selkä on vielä hieman kipeä ja se puutuu helposti. Toisessa erässä oli pakko vähän pudottaa vauhtia sen jälkeen kun pääsin kärkeen, kertoi Haavisto.

Muut luokat

MX TOP250 Open B-luokassa Eetu Karjalainen ajoi molemmissa erissä voittoon, Max Salomaa oli puolestaan kummassakin erässä toinen, ja Eino Pihlava kolmas. Tässä järjestyksessä kolmikko nousi myös palkintopallille.

MX TOP250 Open C-luokan voittoon ajoi Markus Ritola. Hän voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa kakkonen. Podiumin kakkospaikalle nousi eräsijoilla 6 ja 1 Kimmo Sten. Päivän kolmonen oli eräsijoilla 5 ja 4 Mikael Valkonen.

MX TOP250 Open D-luokan voitosta käytiin tiukka kisa kolmen kuljettajan päätyessä tasapisteisiin. Voittajaksi selvisi Timo Peltoaho toisen erän voittonsa ansiosta. Adam Rekola sijoittui toiseksi ajamalla molemmissa erissä kakkoseksi. Kolmas oli Iisakki Tiitto eräsijoilla 1 ja 3.

MXC/B-luokan voittajaksi ajoi selkeästi Samu Tähtisaari. Hän oli avauserän kakkonen ja voitti toisen erän. Toiseksi sijoittui Sulo Hautala ja kolmanneksi Nico Bystedt.

MX-liigan kolmas osakilpailu ajetaan 10.-11. kesäkuuta Iisalmessa.

Päivän tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2201243