Haavisto neljäs Hollannissa, Varjonen samalla sijalla Ruotsissa

Kuva
Jani Hovi
Jere Haavisto kaasuteli neljänneksi tänään Hollannin mestaruussarjassa. Suomalaisista kisassa oli mukana myös Sampo Rainio ja Kasimir Hindersson. Eilen suomalaisista vauhdissa oli puolestaan Miro Varjonen.

Dutch Masters of Motocross-sarjan kauden toinen osakilpailu kaasuteltiin tänään Oldebroekin radalla. 500-kuutioisten (MXGP-luokka) luokan voittoon kaasutteli odotetusti Jeffrey Herlings. Hollantilainen voitti molemmat erät ennen Romain Febvreä, joka jäi voitosta ensimmäisessä erässä yhdeksän sekuntia ja toisessa neljä sekuntia. Calvin Vlaanderen oli molemmissa erissä kolmas, jääden ensimmäisessä erässä Herlingistä 32 sekuntia ja toisessa 54 sekuntia. Jere Haavisto jatkoi tasaisia suorituksiaan ja ajoi MM-miesten jälkeen neljänneksi molemmissa erissä. Ensimmäisessä erässä Haavisto jäi Herlingsille minuutin ja 43 sekuntia, kun taas toisessa erässä Herlings ehti ohittamaan Silve Racingin kuljettajan kierroksella. 

250-kuutioisissa Thibault Benistant vei molemmat erät nimiinsä. Janis Reisulis oli molemmissa erissä kakkonen ja Rick Elzinga kolmas. Sampo Rainio oli ensimmäisessä erässä 13. ja toisessa erässä hän ajoi kahdeksantena maaliin. Rainion ajonottoponderi irtosi kuitenkin pyörästä erän aikana ja tuloksissa hänet on kirjattu keskeyttäneeksi. 

125- kuutioisissa Kasimir Hinderssonilta odotettiin jälleen hyviä suorituksia, mutta tänään ei ollut Hinderssonin päivä. Ensimmäisen erän keskeytyksen jälkeen Hindersson ajoi toisessa erässä seitsemänneksi. Topias Reinikainen oli myös kilpailussa mukana. Reinikainen oli ensimmäisessä erässä 28. ja toisessa 21.

Varjonen Ruotsissa

Miro Varjonen haki puolestaan kisakokemusta viikonloppuna Ruotsista, jossa MX1- ja MX2-luokat ajoivat molemmat kisaerät samassa samoissa lähdöissä, joiden molempien voitot menivät Ken Bentsonin nimiin. Lian Hanström oli molemmissa erissä kakkonen ja Viking Lindström puolestaan kolmas. Kolmikko muodosti samalla MX1-luokan kärkikolmikon. 

Miro Varjonen kaasutteli ensimmäisessä erässä kuudenneksi ja toisessa erässä kahdeksanneksi. MX2-luokan kuljettajista Varjonen oli ensimmäisessä erässä kolmas ja toisessa erässä neljäs, ollen päivän totaalissa myös neljäs.