Haavisto MX2-luokkaan, Herlings tekee paluun

Jere Haavisto ajaa Venäjällä uransa ensimmäisen MM-kisan.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Venäjällä. Kisassa Jere Haavisto ajaa ensimmäiset MM-starttinsa ja samalla Jeffrey Herlings palaa MM-areenalle.

EMX250-luokassa tähän asti ajanut Jere Haavisto vaihtaa viikonlopuksi luokkaa ja hänet nähdään MX2-luokan MM-erissä. MX2-luokkaan on Venäjälle ilmoittautunut yhteensä 37 kuljettajaa. Haaviston ajaessa MM-luokassa, on Emil Weckman ainoa suomalaiskuski viikonloppuna EMX250-luokassa. EMX250-luokassa Venäjällä nähdään 31 kuljettajaa, joka on kauden pienin osallistujamäärä luokassa. MXGP-luokassa Jeffrey Herlings tekee odotetun paluun MM-sarjaan.

- Olen ollut pyörän päällä kolme viikkoa ja ajaminen on tuntunut hyvältä. Lähden kuitenkin Venäjän kilpailuun hieman erilaisella asenteella kuin aiemmin. Se tulee olemaan ensimmäinen kilpailu kolmen viikon kisaputkesta ja minun on tärkeää päästä kisarytmiin loppukautta silmällä pitäen. Olen ajanut pari kansallista kisaa ja vauhtini on tallella, mutta olen tuskaillut käsien puutumisen kanssa, mikä on täysin normaalia tässä vaiheessa. Minulla ei ole varsinaisia tavoitteita Venäjän kilpailuun, mutta olen tyytyväinen jos olen sijoilla 5 - 10, Herlings kertoi.

Normaalin aikataulun mukaan Venäjällä kaasutellaan lauantaina EM-luokkien (EMX250 ja EMX2t) ensimmäiset erät ja MM-luokkien aika-ajot ja karsintaerät. Sunnuntaina ajetaan EM-luokkien toiset erät ja kaikki MM-erät.