Haastavat olosuhteet Puolassa

Kisaradalle menevä tie oli torstaina illalla hurjassa kunnossa.
Kuva
Minna Aaltonen
Motocrossin EM-joukkuemestaruudet ratkaistaan viikonloppuna Puolassa. Ensimmäinen haaste kuljettajilla oli päästä torstaina varikolle.

Motocrossin EM-joukkuekilpailu ajetaan viikonloppuna Puolan Gdanskissa. Kolmatta kertaa peräkkäin Puolassa ajettavassa kilpailussa on mukana 22 nelihenkistä miesten joukkuetta ja 17 kaksihenkistä naisten joukkuetta. Suomelta on mukana joukkueet molemmissa luokissa.

Miesten puolella Suomen joukkueessa ajaa 250-kuutioisten luokassa Emil Silander, 125-kuutioisten luokassa Matias Vesterinen ja 85-kuutioisten luokassa Kasimir Hindersson ja Saku Mansikkamäki. Silanderin ja Vesterisen piti edustaa Suomea jo viime viikonloppuna joukkue MM-kilpailussa Assenissa, joten he ovat Suomen ehdottomat huippukuljettajat luokissaan. Hindersson puolestaan voitti suvereeniin tyyliin MXC/A-luokan Suomen mestaruuden. Mansikkamäen kausi oli rikkonainen sairasteluiden ja teknisten ongelmien takia, mutta hän osoitti kovan vauhtinsa voittamalla Imatralla CA:n molemmat kisaerät.

Naisten luokassa Suomen kaksikon muodostavat maamme kaksi parasta naiskuljettajaa, Sanna Kärkkäinen ja Hanna Mertsalmi. Kärkkäinen voitti viime viikonloppuna naisten enduron World Cupin hopean ja Mertsalmi on puolestaan naisten motocrossin Suomen Cupin voittaja.

Kuljettajat kohtasivat ensimmäisen haasteen eilen, kun lähestyivät rataa. Viikon ajan jatkuneet sateet olivat pehmittäneet täysin kahden kilometrin mittaisen peltotien, joka oli radalle menoa varten tehty.

- Tie on puskutraktorilla tehty ja todella pehmeä. En tiedä miten täältä pääsee pois, kun on luvattu vesisadetta vielä viikonlopuksikin, Mertsalmi naureskeli.

Jo eilen radalle menneitä autoja oli hinattu traktoreilla molempiin suuntiin.