Haapanen nousi voittoon viimeisellä jaksolla

Jussi Haapanen taiteili voittoon tänään Tervakoskella.
Kuva
Jani Hovi
Jussi Haapanen vei hienon jännitysnäytelmän nimiinsä tänään Tervakoskella.

Trialin viiden osakilpailun mittainen SM-sarja käynnistyi tänään Tervakoskella. SM-luokassa kilpailuun mukaan starttasi yhteensä seitsemän kuljettajaa ja kokonaisuudessa kisassa mukana nähtiin yhteensä 48 kuljettajaa.

Kauden avauksessa nähtiinkin varsin perinteinen trialkilpailu, sillä kilpailun jaksot olivat haastavia ja sade teki reitistä entistä vaikeampia. Perinteisesti trialkilpailuissa on noudatettu kirjoittamatonta sääntöä, jonka mukaan reitti on silloin tarpeeksi haastava, kun kärkikuljettajille kertyy keskimäärin 1,5 virhepistettä per jakso. Kun Tervakoskella ajettiin kolmen kierroksen aikana yhteensä 36 jaksoa ja kisan voittaja keräsi 50 virhepistettä, oltiin hyvin lähellä tuota nyrkkisääntöä ja reitti oli sitäkin kautta onnistunut.

Haapanen yllätti Myöhäsen

Kilpailun voitto meni monien yllätykseksi Jussi Haapaselle. 52-vuotias konkari lopetti uransa jo viime vuoden päätteeksi, mutta teki kuukauden päivät sitten uuden päätöksen uransa jatkamisesta ja se päätös osoittautui nyt oikeaksi. Viime vuodet SM-sarjaa hallinnut Timo Myöhänen johti kilpailua viimeiselle jaksolle asti.

myöhänen

Timo Myöhänen.

Jo toisella kierroksella tämä jakso osoittautui kuljettajille haastavaksi ja sama päti myös viimeisellä kierroksella. Haapanen onnistui kuitenkin pääsemään jakson keskivaiheessa olleen kalliomäen ylös, kun taas kaikki muut SM-luokan kuljettajat nappasivat jaksolta täydet viisi pistettä. Myöhäsen viisi pistettä päätösjaksolta tiesi sitä, että hänen loppusaldonsa oli 51 pistettä. Kun Haapanen otti päätösjaksolla vain yhden virhepisteen, oli hänen pistesaldonsa 50.

- En todellakaan osannut kuvitella, että voittaisin kilpailun. Viimeisen jakson kalliomäki oli vaikea ja minäkin otin siinä edellisellä kierroksella täydet viisi virhepistettä. Sain kuitenkin siihen viimeisellä kerralla hyvän vauhdin ja menin vaivatta ylös. Siinä mäen päällä oli vauhtia niin paljon, että piti ottaa kerran jalalla vastaan ja sain siitä yhden pisteen. Mutta onneksi se ei ratkaissut mitään, Haapanen kertoi.

Haapasen ja Myöhäsen perässä kolmanneksi ajoi Niko Nurmio, joka keräsi 98 virhepistettä. Anton Parkkonen oli neljäs ja Max Parkkonen viides.

TR2-luokassa mukana nähtiin kaksi kuljettajaa ja voitto meni Veeti Kaunistolle, Vilkku Selinin ollessa kakkonen.

veeti kaunisto

Veeti Kaunisto.

TR3-luokan kärkikolmikon muodosti Inaki Gomarin, Mikko Seistola ja Aaro Sämpi. TR3-junioreiden voitto meni puolestaan Manu Ruotsalaiselle, Aapo Hakunin ollessa toinen ja Karl Leisin kolmas.

manu ruotsalainen

Manu Ruotsalainen.

TR4-luokan ykkönen oli Simo Kuuslampi, ennen Vesa Kuuslampea ja Daren Michellsia. TR4-veteraanien voitto meni Harri Oittiselle, toinen oli Jorma Eräkäre ja kolmas Pasi Pajunen. TR5-luokan ykköseksi kaasutteli trialin lajiryhmän päällikkö Jörgen Nylund. Ron Johnsson oli toinen ja Mika Lehti kolmas.

Jörgen Nylund

Jörgen Nylund.

TR5-junioreissa voiton otti Joel Rehe, Erkki Hakuni oli toinen ja Juho-Pekka Reijo kolmas.