Garcia voitti jälleen

Josep Garcia puristi viimeisellä maastokokeella yleiskilpailun voittoon.
Kuva
Future7Media
Espanjan Josep Garcia teki sen, mitä lupasikin eilisen voittonsa jälkeen. Tiukalle tosin meni, sillä nyt voitto irtosi vajaan puolen sekunnin turvin.

Sunnuntaina oli syytä pyyhkäistä unihiekka silmistä hieman normaalia aikaisemmin, sillä liikkeelle lähdettiin jo aamukahdeksalta. Tämä ei kuitenkaan kuljettajia haitannut ainakaan vauhdin perusteella arvioituna. Aamun aloitti vauhdikkaimmin lauantaina ensimmäisen GP-voittonsa ottanut Josep Garcia. Seuraavalla maastokokeella Brad Freeman osoitti, että ei Garcia ainakaan helposti toista voittoa ota. Freeman täräytti nimittäin lähes 14 sekunnin pohjat ja nousi kärkeen. Garcia ei kuitenkaan luovuttanut. Maastokoe toisensa jälkeen espanjalainen ajoi Freemanin etumatkaa kiinni, kunnes ero ennen viimeistä maastokoetta oli enää vajaat kaksi sekuntia Freemanin eduksi. Viimeisenä ajetulle supertestille Garcia lähti tyylillä kaikki tai ei mitään. Riski oli koko ajan110 prosentissa, mutta uhkapeli onnistui. Garcia löi Freemanin 2,43 sekunnilla ja otti näin myös sunnuntaipäivän voiton selkeällä 0,45 sekunnin marginaalilla. Kolmantena podiumille nousi Andrea Verona. Eero Remes ei aivan eiliseen suoritukseensa yltänyt. Nyt tuloksena oli 13. sija.

- Olin alle kaksi sekuntia jäljessä kun lähdin viimeiselle maastokokeelle. Sanoin silloin itselleni, että jos kaadun, niin kaadun, mutta ainakin yritän ja se onnistui, riemuitsi Garcia maalissa.

E1-luokassa ajettiin kärjen osalta lähes lauantain tyyliin. Andrea Verona oli jälleen päivän nopein ja Davide Guarneri toinen. Kolmospaikan otti tällä kertaa Samuele Bernardini. Roni Salin oli eiliseen tapaan kahdestoista.

E2-luokassa ajettiin kärjen osalta täysin samalla tavalla kuin lauantainakin. Voiton hoiteli kotiin Josep Garcia. Wil Ruprecht oli toinen ja Hamish Macdonald kolmas. Suomalaisista Eero Remes oli jälleen viides, ja Eemil Pohjola paransi kaksi sijaa eilisestä ollen 12.

Eero Remes

Eero Remes

Kuva: Fred Ccy / FXR

- Oli aika tasapaksu päivä. Ajo ei oikein lähtenyt missään vaiheessa kulkemaan. Oli vain tosiaan sellaista tasaista taaperrusta. Pätkät olivat jo aika hurjassa kunnossa, niin se ei vain jotenkin sopinut minulle. Viimeisellä kierroksella sain sentään muutaman sijan puristettua ylöspäin, niin tuli taas viitossija, Remes kertoi.

E3-luokka kirjattiin jälleen Brad Freemanin nimiin, tällä kertaa reilun kahden minuutin marginaalilla. Kakkos- ja kolmossijat vaihtoivat paikkaa, sillä eilisen kolmonen Daniel McCanney oli nyt toinen ja eilen toiseksi sijoittunut Jaume Betriu kolmas.

Macoritton vuoro

Juniorien kärjessä parhaiten aloittivat odotetusti Lorenzo Macoritto ja Matteo Pavoni. Odotetusti siinä mielessä, että Roni Kytösen jalkaan ei enää ajosaapas sopinut, sen verran paksu eilen jalkaan laitettu kipsi oli. Avauskierroksen jälkeen Macoritto johti 11 sekunnin turvin. Tuo johto piti lopulta maaliin saakka. Italialaisten kaksoisvoiton täydensi Matteo Pavoni. Kolmas oli Sergio Navarro Huertas.

J1-luokassa Macoritto ja Navarro Huertas miehittivät kaksi ensimmäistä sijaa. Kolmantena miehenä podiumille nousi Jed Etchells. Peetu Juupaluoma ajoi hienon kisan ja oli maalissa neljäs.

- Alku oli ihan hyvä, olin ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Siiten meni yksi kaveri ohitse, enkä vain pystynyt vastaamaan siihen. Tilanteita hiukan oli, mutta en kaatunut kertaakaan. Ihan hyvä päivä tämä mielestäni oli, Juupaluoma analysoi.

Muista suomalaisista Hermanni Haljala ajoi sijalle yhdeksän ja Hugo Svärd oli kahdestoista.

J2-luokan valtias oli Matteo Pavoni. Leo Le Quere sijoittui toiseksi ja kolmossijan pokkasi Max Ahlin. Luokan ainoa suomalaisedustaja Eetu Puhakainen joutui keskeyttämään tekniseen vikaan.

Juupaluoma ja Puhakainen podiumille

Youth-luokassa tilanne oli avauskierroksen jälkeen suomalaisittain aivan loistava. Vaikka eilen voittanut Albin Norrbin johtikin, niin Pyry Juupaluoma oli tiukasti kakkosena alle sekunnin hitaampana. Kolmospaikkaa piti hallussaan Samuli Puhakainen, joka jahtasi ensimmäistä podiumpaikkaansa. Kisa eteni tasaisesti, eikä kärkikolmikon järjestys enää päivän aikana muuttunut. Albin Norrbin vei voiton puolen minuutin turvin ennen Pyry Juupaluomaa.

- Nyt tuli paremmin kuin eilen. Meillä oli kovaa kisaa Norrbinin kanssa voitosta. Toiseksi viimeisellä pätkällä se sitten ratkesi kun kaaduin siellä. Muuten ei päivän aikana virheitä tullutkaan, mutta taas oli ongelmia ohitettavien kanssa, koska pölyä oli niin paljon, Juupaluoma harmitteli.

Samuli Puhakainen jäi puolestaan neljä sekuntia kakkospaikasta käytyään tiukan kisan Pyry Juupaluoman kanssa.

- Kisa alkoi hyvin jo heti aamusta lähtien. Ensimmäisellä extremellä tosin kaaduin, mutta siinä ei paljon aikaa mennyt. Koko päivä sujui hyvin. Sitten Pyry kaatui viimeisellä endurotestillä, niin sain häntä kiinni siinä. Lopussahan meillä oli aika tiukkaa. Eroa taisi olla maalissa neljä sekuntia. Nyt lähden käymään kotona ja sitten lähdetään heti Ruotsin MM-kisaan, Puhakainen sanaili.

Tiitus Enjala ajoi myös loistokisan ja sijoittui kuudenneksi. Niko Puotsaari oli kymmenes ja Roni Heikkala neljästoista.

- Fiilikset ovat hiukan kaksijakoiset. Ajoni ei ollut sitä mitä olisin halunnut. Muutamat lipat kun olisivat jääneet pois, niin sijoitus olisi ollut parempi. Lauantaina kaaduin kaksi kertaa ja tänään neljä. Silti sijoitus oli tänään eilistä parempi. Oli tämä kuitenkin älyttömän hieno kokemus. Tuli palava halu ajaa ensi vuonna koko sarja, jos vain rahoitus löytyy, Enjala pohti.

ff

Tiitus Enjala.

Kuva: Jutta Autio

MM-sarjassa ajetaan myös Open-luokkia, joissa ei taistella MM-pisteistä. Reitti on yleensä myös kierrosta lyhyempi kuin MM-luokissa. Open Senior -luokassa suomalaisvärejä piti yllä Mika Karma ja hyvin pitikin. Husqvarna-kuljettaja täräytti selkeät voitot molempina päivinä.

MM-sarja jatkuu jo torstaina, jolloin Ruotsin Skövdessä kisa käynnistyy normaaliin tapaan illalla ajettavalla supertestillä.