Garcia taisteli jälleen voittoon

Teksti
EnduroGP-luokan päivän podium.
Kuva
Future7media
Portugalin MM-enduron toisena kisapäivänä kärkikolmikko säilyi ennallaan, vain kakkonen ja kolmonen vaihtoivat paikkaa.

Portugalin MM-enduron sunnuntaipäivä sujui pitkälti lauantain malliin. Samat kolme kuljettajaa kisasivat voitosta kuin edellisenä päivänäkin. Steve Holcombe aloitti vahvimmin, mutta erot olivat minimaalisen pieniä. Holcombe johti ensimmäisen kierroksen jälkeen lauantaina voittanutta Josep Garciaa kolmen sekunnin turvin. Andrea Verona oli kolmantena 10 sekuntia kärjestä.

Toisella kierroksella näytti hetken siltä, että Holcombe karkaa, mutta Garcia oli eri mieltä ja puristi eron vajaaseen kahteen sekuntiin. Verona jatkoi kolmantena 11 sekuntia kärjestä jääneenä.

Kolmannen kierroksen alku sujui edelleen Holcomben johdolla, mutta kierroksen viimeisellä maastokokeella hän teki pienen virheen ja Garcia nousi johtoon puolen sekunnin marginaalilla ennen toiseksi pudonnutta Holcombea. Verona jatkoi kolmantena, mutta kärkeen ei ollut matkaa kuin kahdeksan sekuntia.

Kaksi viimeistä maastokoetta olivat ratkaisevassa roolissa. Holcombe nousi jälleen johtoon neljän sekunnin erolla Garciaan. Veronalle sen sijaan kävi huonosti. Ylimääräistä aikaa kului kontatessa puolisen minuuttia, mutta kolmospaikka pysyi silti tukevasti hallussa.

Viimeiselle maastokokeelle Josep Garcia pisti kaiken peliin, täräytti runsaan viiden sekunnin pohjat ennen Holcombea ja nousi kahden sekunnin erolla voittoon.

- Täydellinen 1-1 tulos. Paluu tähän vireeseen oli vain unelma muutama kuukausi sitten, joten tämä on uskomatonta. Minulla oli pari kaatumista tänään endurotestillä, joten ei mikään täydellinen päivä ajollisesti. Pystyin puristamaan ja keskittymään täysillä koko päivän loppuun asti. Oli kova taistelu Steven kanssa. Nautin siitä, mutta nautin enemmän kun on vähän isompi ero. Se nostaa fiilistä kun voittaa näin tiukan taistelun jälkeen, Garcia iloitsi maalissa.

Steve Holcombe jäi jälleen ilman voittoa, mutta paransi yhden sijan lauantaista ja jatkaa edelleen GP-luokan MM-pistejohdossa.

- Vähän harmittaa hävitä hyvän päivän jälkeen voitto viimeisellä testillä. Oli varmasti yksi kovimmista taisteluista pitkään aikaan. Koko päivä kulki hyvin jo heti aamusta. Endurotestillä kaaduin kerran toisella kierroksella, mutta yleisesti olen todella tyytyväinen ajooni tällä hetkellä.. Andrea oli nopea myös tänään, mutta kaatui viimeisellä endurotestillä. Toivottavasti hän on kunnossa, Holcombe huolehti.

Andrea Verona vietti reilusti aikaa myös viimeisellä maastokokeella, mutta säilytti kolmossijan, vaikka jäikin voittaneesta Garciasta jo miltei minuutin.

- Oli tosi hyvä päivä ennen viimeistä kierrosta. Steven ja Josepin kanssa käytiin kovaa kamppailua ja olin vain noin 8 sekuntia perässä. Viimeisellä endurotestillä kaaduin ja osuin puuhun. Nyt ranne on kipeä ja rintaan sattuu. En saanut kunnolla henkeä osuman jälkeen, joten pari viimeistä testiä meni ajeluksi ja ero oli lopulta suuri. Voisi kai sanoa, että onnistuin lopulta pelastamaan päivän kun selvisin maaliin ja vielä ok sijoituksilla. Nyt pitää käydä lääkärillä tarkastamassa, ettei ole mikään paikka pahemmin rikki, Verona suunnitteli.

Roni Kytönen paransi hieman sijoituksiaan lauantaihin verraten. Nyt sijoitus oli 19. Enduro1-luokassa Kytönen oli kuudes.

- Eipä tässä oikein mitään. Endurotestillä vedin yhdet lipat, mutta muuten ei ollut mitään ihmeellistä päivän aikana. Ei vain kulje, niin ei kulje, Kytönen kummasteli.

Juniorit

Juniorluokassa ei voittotaistelu ollut lauantain kaltainen. Kärkikaksikko oli toki sama, kuten on ollut lähes koko vuoden, mutta ilmeisesti Albin Norrbin sisuuntui lauantain kakkossijastaan sen verran, ettei antanut nyt Jed Etchellsille mitään mahdollisuuksia. Norrbin ajoi voittoon lähes puolen minuutin erolla ennen Etchellsiä. Kolmanneksi sijoittui lievä yllätysnimi Kyron Bacon. Lauantaina Bacon ajoi viidenneksi.

Samuli Puhakaisen kaatuili useampaan kertaan ja päätyi sijalle 12. Junior1-luokassa sijoitus oli kahdeksas.

- Kolmannella endurotestillä kaaduin hiukan kovemmasta vauhdista. Ranne otti iskun vastaan ja se oli todella kipeä loppukisan ajan. Kävin kuvauttamassa sen kilpailun jälkeen, mutta mitään murtumaa tai, että sieltä olisi mennyt luita poikki, ei löytynyt, Puhakainen selvitti.

Peetu Juupaluoman kisa tuotti yhtä sijaa paremman sijoituksen kuin eilen, eli nyt sijoitus oli 16. Enduro1-luokasta tilille tuli eilisen tapaan kymmenes sija.

- Oli haastava viikonloppu ja oli vaikea saada rytmiä ajoon. Eilen tuli yhdet lipat ja takajarrun kanssa oli vähän ongelmia, mutta muuten tuli puhtaasti ja ajo tuntui hyvältä. Ajo tuntui tänäänkin hyvältä, mutta kello ei vain tykännyt, Juupaluoma totesi.

Youth-luokassa kestovoittaja Kevin Cristino otti kauden kymmenennen päivävoittonsa. Leo Joyon ajoi toiseksi ja kolmas oli Pietro Scardina. Suomalaisista Tiitus Enjala oli tällä kertaa nopeampi, sijoitus 11.

- Eilen oli tosi kova päivä. Tuli liikaa kaatumisia, joka vei voimia paljon. Tähän tuntimäärään nähden kuitenkin ihan hyvä päivä, vaikka parempaankin olisi ollut mahdollisuus. Tänään ensimmäisenn kierroksen jälkeen tuntui, että eilinen painaa ihan älyttömästi, mutta sen jälkeen sain jostain virtaa, ja loppupäivä tuli paremmin kun eilen, Enjala kertasi viikonloppuaan.

Niko Puotsaaren sunnuntai tuotti sijan 15.

- Eilen kolmannella kierroksella tuli jokin suolavaje tai vastaava, kun tuli tunne, että palelee ja on huono olo. Sen jälkeen alkoivat energiatkin loppua ja loppupäivä oli aika rankka. Nestettä kului päivän aikana kyllä reilusti, joten siitä sen ei pitäisi ainakaan johtua. Tänään kädet olivat eilisen jäljiltä todella kipeät ja kun ei pystynyt puristamaan kunnolla, niin energiatkin loppuivat aika äkkiä. Kolmannella extremellä tuli aika isot lipat, niin se kierros meni ihan ajellessa. Yritetään ensi viikonloppuna uudestaan, Puotsaari lupasi.

MM-sarjan päätös ajetaan viikon kuluttua. Maa säilyy Portugalina, mutta kisapaikka vaihtuu etelään, kun keskuspaikkana on Lissabonin alapuolella sijaitseva Santiago do Cacem.