Gajserista Italian mestari, Rainio piikkien yhdeksäs

Tim Gajser ajoi Italian mestariksi.
Kuva
Bavo Swijgers
Kolmen osakilpailun mittainen Italian MX-sarja päättyi tänään Mantovassa. Tim Gajser voitti sarjan MX1-luokan mestaruuden, Sampo Rainion ollessa paras suomalainen sarjassa.

Hondan Tim Gajser voitti kahden aiemman osakilpailun tavoin MX1-luokan kisaerän, ennen kautensa avannutta Tony Cairolia. Päivän päättäneen superfinaalin voittoon ajoi Gajserin tiimikaveri Mitchell Evans, ennen Gajseria ja Cairolia. Gajser voitti MX1-luokan mestaruuden ja Superfinaali-sarjan mestaruuden. MX2-luokan mestariksi kruunattiin Maxime Renaux.

Mantovassa MX2-luokassa mukana nähtiin kolme suomalaista kuljettajaa, joista kukaan ei valitettavasti päässyt aika-ajoista läpi kisaerään. Matias Vesterinen oli porukan paras, ollen oman ryhmänsä 21. Vesterinen jäi kisaerään oikeuttaneesta ajasta vain 0,072 sekuntia. Jere Haavisto oli saman ryhmän 24. ja Wiljam Malin toisen ryhmän 31.

125-kuutioisten luokassa Sampo Rainio oli oman aika-ajoryhmänsä neljäs ja meni näin ollen heittämällä kisaeriin. Ensimmäisessä erässä Rainio sai huonon startin ja oli maalissa 15. Toisessa erässä startti onnistui paljon paremmin ja ajoi erän alussa seitsemäntenä, nousten erän aikana kaksi sijaa. Viidentenä maaliin ajanut Rainio oli sarjan loppupisteissä yhdeksäs.

Suomalaisten kommentit Italiasta hetken kuluttua.