Gajserille kauden avausvoitto

Tim Gajser juhli voittoa eilen Turkissa.
Kuva
Bavo Swjigers
Tim Gajser otti kauden avausvoittonsa eilen Turkissa, jossa ajettiin kauden kolmanneksi viimeinen motocrossin MM-osakilpailu. Naisten MM-sarja saatiin puolestaan jo päätökseen.

Motocrossin MM-sarja lähestyy vääjäämättä loppua ja kolmanneksi viimeinen kilpailu kaasuteltiin Afyonkarahisarin radalla, Turkissa. Valitettavasti kauden lopun lähestyminen ja kilpailun sijainti näkyi myös osallistujamäärissä, sillä MXGP-luokassa radalla nähtiin 20 kuljettajaa ja MX2-luokassa vain 18.

Hondan Tim Gajser osoitti päässeensä viimein loukkaantumisensa jälkeen totuttuun vauhtiin ja kaasutteli voittoon. Ensimmäisessä erässä käsien puutumisen kanssa tuskaillut Gajser johti myös avauserää, mutta menetti voiton Romain Febvrelle. Toisessa erässä Gajser ajoi kärjessä koko erän ajan ja nousi päivän päätteeksi korkeimmalla korokkeelle. Febvre oli päivän totaalin kakkonen ja Maxime Renaux kolmas. MM-sarjaa johtavalla Jorge Pradolla ei ollut paras mahdollinen päivä, hänen epäonnistuttua molemmissa starteissa. Espanjalainen oli vasta päivän totaalin 10. Prado johtaa MM-sarjaa 67 pisteen turvin ennen Febvreä, kun sarjaa on jäljellä kaksi kilpailua.

MX2-luokan päivän totaalin voitto meni Liam Evertsille, hänen oltuaan erissä kolmas ja toinen. Toisen erän voittanut Norjan Kevin Horgmo oli totaalin toinen ja Jago Geerts kolmas. Ensimmäisen erän voittanut Simon Längenfelder oli neljäs. MM-sarjan kärjessä oleva Andrea Adamo oli karsintaerässä vasta 11. ja sai huonon puomipaikan kisaerään. Adamo tuskailikin ohituksien kanssa ja oli vasta päivän kuudes. Adamon pistejohto sarjassa on nyt 48 pistettä Evertsiin. Emil Weckman ajoi jälleen tasaisen kilpailun, ollen ensimmäisessä erässä 11. ja toisessa yhdeksäs.

Alla kilpailun tulokset.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Italiassa.

Naisten MM-sarja saatiin sen sijaan päätökseen Turkissa. Sarjan mestaruus meni Kawasakin Courtney Duncalille, joka voitti myös kauden päätösosakilpailun. Daniela Guillen otti MM-hopeaa ja nuori Lotte Van Drunen MM-pronssin.

Turkissa ajettiin myös EMX250-luokan kilpailu, jossa Andrea Bonacorsi vei voiton. Samalla hän varmisti myös sarjan mestaruuden.