Gajser ykkönen Italiassa, mukana myös kaksi suomalaista kuljettajaa

Kuva
Bavo Swijgers
Tim Gajser voitti motocrossin Italian mestaruussarjan ensimmäisen osakilpailun Riola Sardossa. Kilpailussa mukana oli myös kaksi suomalaista kuljettajaa.

Kolme osakilpailua sisältävä Italian kansainvälinen motocross-sarja käynnistyi tänään Riola Sardossa. Vaikka kilpailussa ei mukana tällä kertaa Tony Cairolia, Jeffrey Herlingsiä tai Jorge Pradoa, niin hallitseva MXGP-luokan maailmanmestari Tim Gajser asettui kuitenkin puomin taakse.

Gajser olikin päivän nimi, hänen voittaessa MXGP-luokan oman erän ja päivän päätteeksi myös yhdistetyn superfinaalin. Gajserin uusi tiimikaveri Mitchell Evans oli MXGP-luokan startissa kakkonen ja Jeremy Seewer kolmas. Superfinaalissa Evans kaatui jo heti alussa ja hänen kilpailunsa jäi kesken. Seewer ajoikin superfinaalin kakkoseksi ennen Arminas Jasikonisia. Gautier Paulin oli neljäs ja Jago Geerts viides. Geerts oli samalla MX2-luokan nopein kuljettaja, voittaen myös luokan oman erän.

Suomalaisista mukana MX2-luokassa oli Wiljam Malin, joka oli luokan erässä 28. Kun 20 nopeinta pääsi superfinaaliin, päättyi Malinin kilpailu ensimmäiseen erään.

- Erän alussa kaaduin pari kertaa ja sitten vasta lopussa rupesi kulkemaan paremmin. Sijoitus harmittaa, kun ainekset oli parempaankin, Malin kertoi.

125-kuutioisten luokassa mukana oli myös Sampo Rainio, joka olikin aika-ajoissa hienosti luokan kakkonen. Rainio kaatui ensimmäisen erän lähtökurvissa, mutta nousi lopulta erässä sijalle 12. Toisessa erässä lähtö sujui hyvin ja Rainio oli pitkään kolmantena. Lopussa hän joutui kuitenkin antamaan periksi kolme sijaa ja oli lopulta kuudes.

Alla kilpailun täydelliset tulokset (klikkaa tuloksia suuremmaksi):