Ferrandis: ”Paras asia, jonka olen elämässäni saavuttanut”

Dylan Ferrandis on ensimmäinen ranskalaiskuljettaja 30 vuoteen, joka voittaa Amerikassa "pääluokassa" motocrossin mestaruuden.
Kuva
Yamaha
Yamahan Dylan Ferrandis varmisti motocrossin 450-kuutioisten luokan mestaruuden Amerikassa jo ennen kauden päätöskilpailua.

Amerikan motocross-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu kaasuteltiin viikonloppuna Palassa, Kaliforniassa. Ennen kilpailun alkua oli tiedossa se, että Ranskan Dylan Ferrandisilla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo ennen kauden päätöstä ja Monster Energy Star Yamaha Racing -tiimin kuljettaja tekikin niin. Ferrandis voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä kakkonen. Se riitti varmistamaan mestaruuden. Viime vuonna Ferrandis voitti 250-kuutioisten luokan mestaruuden.

- Päivä oli taas todella rankka ja minun piti ottaa kaikkeni itsestäni irti. Lämpötilat ovat olleet todella korkeita viime kilpailuissa ja se on ollut keholle rankkaa. Mutta minulla oli mestaruus mielessäni ja halusin varmistaa sen. On aivan epätodellista voittaa mestaruus ensimmäisellä kaudellani 450-kuutioisten luokassa. Kun olin nuori, unelmoin 250-kuutioisten mestaruuden voittamisesta, mutta en koskaan ison luokan. Joten tämä ei ole edes unelmien täyttymys, vaan jotain vieläkin enemmän. Tämä on paras asia, jonka olen elämässäni saavuttanut. Koko kausi on ollut uskomaton ja on mahtavaa voittaa mestaruus tiimilleni ja Yamahalle, Ferrandis hehkutti.

Sarja päättyy tulevana viikonloppuna Hangtownin radalla.

450-kuutioisten pistetilanne ennen kauden päätöstä:

  1. Dylan Ferrandis 486 *
  2. Ken Roczen 424 
  3. Eli Tomac 415 
  4. Chase Sexton 342 
  5. Cooper Webb 316 
  6. Christian Craig 258 
  7. Marvin Musquin 240 
  8. Joseph Savatgy 240 
  9. Justin Barcia 239 
  10. Aaron Plessinger 232  

* varmistanut mestaruuden.