Fernandez voittoon, Weckmanille hyvä pistepotti

Kuva
Bavo Swijkers
Ruben Fernandez yllätti monet motocrossin MM-sarjan avauksessa ja otti kilpailun voiton. Emil Weckman sai haastavan alun jälkeen hyvän pistepotin.

Motocrossin MM-sarja pyörähti käyntiin viikonloppuna Argentiinassa, jossa nähtiin ilahduttava määrä kuljettajia puomin takana. MX2-luokassa kuljettajia oli mukana 30 ja MXGP-luokassa 38. MXGP-luokan avauskilpailu oli myös todella tasainen ja GP:n voitto menikin monien yllätykseksi Hondan Ruben Fernandezille.

MXGP-luokan avauserän startti meni Jorge Pradon nimiin, mutta Fernandez nousi heti alussa kärkeen ja piti johtopaikkaa hallussaan viisi ensimmäistä kierrosta. Prado otti kuitenkin sen jälkeen paikkansa kärjestä takaisin ja ajoi erävoittoon. Fernandez kaatui toiselta sijalta ja oli maalissa viides. Erän toiseksi ajoi Romain Febvre, ennen kerran kaatunutta Maxime Renauxia. Radoille paluun tehnyt Jeffrey Herlings oli neljäs.

Toisen startti meni Glenn Coldenhoffille, mutta Fernandez nousi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Herlings oli startin jälkeen neljäntenä, mutta nousi jo toisella kierroksella kakkoseksi. Erän aikana kärjessä ei tapahtunutkaan muutoksia, vaan Fernandez ajoi erävoittoon ja samalla myös GP:n voittoon. Herlings oli erässä kakkonen ja toinen myös kokonaistuloksissa. Jeremy Seewer kaatui ensimmäisessä erässä kahteen kertaan, eikä toisen erän starttikaan sujunut varmasti sveitsiläisen suunnitelmien mukaan. Mutta erän aikana hän nousi lopulta kolmanneksi. Pauls Jonass oli neljäs ja Febvre viides. Ensimmäisen erän voittanut Prado oli kuudes ja hän oli päivän totaalin kolmas.

MM-sarjan pisteissä (myös karsintaerästä saa tänä vuonna pisteitä) kärkipaikkaa avauskilpailun jälkeen pitää Prado, kahden pisteen erolla Fernandeziin.

MX2-luokassa Jago Geerts voitti molemmat erät. Päivän totaalissa Andrea Adamo oli toinen ja Thibault Benistant kolmas. Emil Weckman oli mukana ensimmäisen erän starttikasassa, mutta nousi lopulta sijalle 14. Toisessa erässä Weckman ajoi tasaisesti ja oli 11. Weckmanin kommentit kilpailusta hetken kuluttua.

Alla totaalin tulokset ja MM-pisteet.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Italiassa.