Febvre mestariksi, Weckman avasi kautensa

Romain Febvre (3) voitti Italian mestaruuden.
Kuva
Kawasaki
Romain Febvre kruunattiin Italian mestariksi kauden päätöksessä. Samalla Emil Weckman avasi kisakautensa.

Italian kolmen osakilpailun mittainen kansainvälinen mestaruussarja saatiin päätökseen sunnuntaina Mantovassa. Suomalaisista kilpailussa nähtiin tällä kertaa vain Emil Weckman, joka ajoi näin ollen kauden ensimmäisen kilpailunsa.

MX2-luokassa Nicholas Lapucci ajoi Fanticinsa erävoittoon ja varmisti samalla luokan mestaruuden. Päivän toinen oli Roan Van De Moosdijik ja kolmas Ramon Savioli. Weckman oli startin jälkeen sijan 10 tuntumassa, mutta kaatui ja putosi letkan viimeiseksi. Erän lopussa Honda-kuljettaja aloitti hienon kirin ja oli maalissa 20. Tuo sija riitti nostamaan hänet päivän superfinaaliin, pienten epäselvyyksienkin jälkeen.

MX1-luokassa erävoittoon ajoi Romain Febvre, ennen Jeremy Van Horebeekia ja Ivo Monticellia. Voitollaan Febvre varmisti myös MX1-luokan Italian mestaruuden, ennen Glenn Coldenhoffia, joka ei ollut mukana kauden päätöksessä. Van Horebeek oli sarjan kolmas.

Päivän päätti tuttuun tapaan superfinaali, joka kasasi molempien luokkien parhaat kuljettajat yhteen lähtöön. Febvre jatkoi voittokulkua ja kaasutteli 15 sekunnin turvin ensimmäisenä ruutulipulle. Van Horebeek oli jälkeen toinen ja Monticelli kolmas. Weckman sai superfinaalissa hyvän startin, mutta erän pilasi lopulta kiinnityksestä irronnut kahvankumi, joka rupesi pyörimään. Weckman oli maalissa kuitenkin 21.

Kauden viimeisen superfinaalin voiton myötä Febvre varmisti myös superfinaalein mestaruuden, ennen Van Horebeekia ja Monticellia.